«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Σύσκεψη φορέων με Δήμαρχο Αγρινίου

Η προετοιμασία των δράσεων σχετικά με την υποβληθείσα πρόταση του Δήμου Αγρινίου  για την ανακήρυξη του έτους 2020 ως «ΕΤΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ» βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Παρουσία της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αθανασίας Παπαθανασίου έγινε ένας δημιουργικός διάλογος με την κατάθεση σημαντικών προτάσεων για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων...


Στη συνάντηση  προσκλήθηκαν και συμμετείχαν μέλη του Φιλολογικούκαι ΛογοτεχνικούΟμίλου  «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος»καιηκ. Σοφία Λαχανά- απόγονος της οικογένειας Χατζόπουλου, το Λαογραφικό- Ιστορικό- Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλ/νίας, οΣύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλ/νίας, η  Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο ΜουσικόςΣύλλογος «ΟΡΦΕΥΣ», η  Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και η  Κίνηση πολιτών «ΔΡΩ».



Η κ.Αθανασία Παπαθανασίου ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ανέφερε ότι η σύσκεψη αποτελεί σημαντική στιγμή γιατί την συνδέει με την γενέτειρά της:«Αισθάνθηκα μεγάλη τιμή όταν ο Δήμαρχος Αγρινίου ζήτησε να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για την διοργάνωση των εκδηλώσεων για τον  Κ. Χατζόπουλο. Χαίρομαι γιατί οι προσωπικές προσπάθειες συναντήθηκαν με την επιθυμία του Γ.Παπαναστασίου και το ζήλο τόσων φορέων του Αγρινίου. Κοινός στόχος όλων είναι να συμβάλλουμε στην πνευματική ανάταση της πόλης προς την κατεύθυνση των γραμμάτων».



Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε για την ευρεία συμμετοχή :«Καλούμαστε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο  Αγρινιώτη με διεθνή ακτινοβολία. Είμαι ευτυχής γιατί η πρόσκληση μας βρήκε θερμή ανταπόκριση στους φορείς της πόλης και ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί βρήκαμε έναν σημαντικό συμπαραστάτη, τη συμπατριώτισσά μας Αθανασία Παπαθανασίου. Σήμερα ακούσαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις για τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων. Είμαι βέβαιος ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας  θα μπορέσουμε να αποδώσουμε το μεγαλείο της κληρονομιάς του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου».

.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ