«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 
Παραδόθηκε στην Αλβανία η  ανθρωπιστική βοήθεια του Δήμου Αγρινίου με 10 τόνους τρόφιμα  για την ανακούφιση των ανθρώπων που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Την αποστολή υποδέχθηκε εμφανώς συγκινημένος ο Μητροπολίτης Δυρραχίου Νικόλαος, ο οποίος και μετέφερε τις ευχαριστίες των κατοίκων αλλά και της πολιτικής ηγεσίας...


Ο  Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής ο οποίος ήταν επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας δήλωσε σχετικά : “Η πρωτοβουλία του Δήμου Αγρινίου να συγκεντρώσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας βρήκε μεγάλη ανταπόκριση.  Οι Αγρινιώτες για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι στις δύσκολες στιγμές συμπαρίστανται στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται. Ευχαριστούμε θερμά την Μητρόπολη Δυρραχίου για την φιλοξενία. Πολύτιμος αρωγός  στην προσπάθειά μας ήταν  η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και  οιερέας ΑπόστολοςΜπλέτσας που ταξίδεψε μαζί μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βασίλη Μαμασούλα για την χορηγία του φορτηγού που μετέφερε τα τρόφιμα ενώ στην  αποστολή μας συμμετείχε  ο Δήμος Καρπενησίου με την δική του  συνεισφορά για τους πληγέντες». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Την υιοθέτηση του  πρόσφατου ψηφίσματος της Συντονιστικής Επιτροπής των Φορέων Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στην Θεσσαλία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ως εισηγητής κατά την συνεδρίαση του ΔΣ ανέφερε τα εξής: « Είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχόλησαν την κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για ένα έργο φαραωνικού χαρακτήρα το οποίο έχει αποτραπεί, μέχρι σήμερα,  μέσα από  πέντε ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Δεν προβλέπεται σε κανένα από τα αναθεωρημένα σχέδια διαχείρισης των λεκανών απορροής υδάτων της  Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας τα οποία έχουν εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειλικρινά, δεν υπάρχει λογική απάντηση γιατί ξεκίνησε η συζήτηση και γιατί συνεχίζεται.  Ένα όμως είναι σίγουρο. Θα συνεχίσουμε συντονισμένα τον αγώνα μας και θα συνεχίσουμε να προσβάλλουμε κάθε πρόθεση προώθησης της εκτροπής.
Δεν μπορεί να πηγαίνουμε μπροστά με παλιές συνταγές. Όλες οι σύγχρονες χώρες έχουν ακυρώσει παρόμοιες αποφάσεις.
Θα συνεχίσουμε  τις προσπάθειες μας  για την οριστική αποτροπή του εγκλήματος της εκτροπής του Αχελώου στην Θεσσαλία. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε  με κάθε νόμιμο μέσο  κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού, κατά της εκτροπής της λογικής και υπέρ του σεβασμού των Δικαστικών Αποφάσεων και των Νόμων της Πατρίδας μας».
                                                                                   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ