«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

΄΄ Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περ. Δυτ. Ελλάδος με τον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.΄΄.

Το Δ.Σ. της Ένωσή μας, με αφορμή την παρουσία του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ την 26-01-2020 στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των συνδικαλιστικών Ενώσεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών στην Πάτρα, είχε μαζί του συνάντηση.
       Αφού καλωσορίσαμε τον κ. Αρχηγό και τον ευχαριστήσαμε για την παρουσία του στην πόλη μας, του υποβάλλαμε υπόμνημα και αναπτύξαμε σε αυτόν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές Υπηρεσίες της περιοχής μας...
Του θέσαμε το θέμα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι και το στεγαστικό πρόβλημα περιφερειακών Υπηρεσιών της Δ/νσης Αστυνομίας Ηλείας, το πρόβλημα έλλειψης έμψυχου δυναμικού και υλικοτεχνικής εξοπλισμού στις Δ/νσεις της Περιφέρειας μας, τα προβλήματα που ανακύπτουν από την ενασχόληση μας με διάφορα πάρεργα          ( λήψη μέτρων τάξης σε αθλητικές εκδηλώσεις μικρών κατηγοριών και μειωμένου ενδιαφέροντος, μεταγωγές ποινικών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Πάτρας προς τα διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα, κτλ ), την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για ίδρυση και λειτουργία περιφερειακού ιατρείου στην έδρα της Γενικής Περ. Αστυνομικής Δ/νσης, καθώς και την ανησυχία μας για την έκβαση του μεταναστευτικού ζητήματος στην πόλη της Πάτρας, ζητώντας την επαναξιολόγηση του υπηρεσιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης του προβλήματος.
       Από την πλευρά του ο κ. Αρχηγός αναγνώρισε την ανάγκη να έχει η Πάτρα ένα νέο και λειτουργικό Αστυνομικό Μέγαρο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και δήλωσε πως προς την κατεύθυνση αυτή είχε ήδη επαφές με τον νέο Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο της Πόλης. Δήλωσε επίσης πως είναι γνώστης των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και πως στα πλαίσια του εφικτού, σύντομα οι Υπηρεσίες μας θα εφοδιαστούν με νέα υπηρεσιακά οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και λοιπό υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Για την λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου δήλωση πως θα προκηρυχτεί η πρόσληψη ιατρών ως προσωπικό ειδικών καθηκόντων, ώστε αυτοί να στελεχώσουν τα νέα περιφερειακά υπηρεσιακά ιατρεία. Τέλος μας ενημέρωσε πως στόχος της νέας ηγεσίας είναι η λήψη πρωτοβουλιών ώστε να περιοριστεί η γραφειοκρατία, να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να απεμπλακεί αστυνομικό προσωπικό από πάρεργα, ώστε αυτό να μπορέσει να προσφέρει αστυνομικό έργο προς όφελος της κοινωνίας μας.