«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΟΥ 2019

          
 Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Αγρινίου και ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων για ολόκληρο το 2019.

          Στη συνάντηση, μας έγινε γνωστό ότι...
ακόμα δεν έχουν πληρωθεί οι υπερωρίες, παρά τις συνεχόμενες διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής. Αντίθετα, έχουν ξεκινήσει και οι εκβιασμοί, ήδη έχουν κληθεί 17 εργαζόμενοι σε απολογία γιατί δε δούλεψαν υπερωρίες την Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019.

          Η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε να γνωστοποιήσει το πρόβλημά τους. Επίσης ανέφερε ότι είναι απαράδεκτο να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και να καλούνται μάλιστα σε απολογία, πόσο μάλλον όταν οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι που τoν λειτουργούν, πολλές φορές και με υπεράνθρωπες προσπάθειες.

          Δε θα μας έκανε εντύπωση όλα τα παραπάνω να γίνονται και με αφορμή τον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο να βάλει του ιδιώτες στις υπηρεσίες του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου αλλά και της καθαριότητας. Μιας και η Δημοτική Αρχή έχει την ίδια λογική, των ιδιωτικοποιήσεων και της ανταποδοτικότητας.

          Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί:

·         Να πληρωθούν άμεσα οι υπερωρίες των εργαζομένων, με πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής.

·         Να παρθούν πίσω άμεσα και εγγράφως, οι απολογίες των 17 εργαζομένων.

          Πάγια θέση της παράταξής μας είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με 5θημερο, 8ωρο (40 ώρες τη βδομάδα) και οποιεσδήποτε άλλες ανάγκες του Δήμου να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, και με προσλήψεις, οι οποίες θα βαραίνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι τους Δημότες με νέα Δημοτικά τέλη.