«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου  πραγματοποιήθηκε φέτος η  εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας των εργαζομένων στο Δήμο Αγρινίου. Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ο οποίος ευχήθηκε στους δημοτικούς υπαλλήλους υγεία, ευλογία και φώτιση...

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίουευχαρίστησε τους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος  και τους εργαζομένους σε όλες τις διευθύνσεις για την συνεργασία: «Εύχομαι  από καρδιάς, το 2020,  να είναι μια χρονιά  με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά γιατί καθημερινά καταβάλλετε προσπάθειες να ανταποκρίνεστε στις  απαιτήσεις ενός μεγάλου Δήμου. Σας θεωρώ συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή την διαδρομή. Εδώ είμαστε όλοι μας με κοινή προσπάθεια και καλή διάθεση να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Ήδη βάλαμε σε σειρά, δρομολογήσαμε,  ζητήματα που προκλήθηκαν από κάποιες διαδικασίες. Ως Δήμαρχος προσπαθώ να αποδίδω πάντα τιμή και αξία στους εργαζόμενους. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Εύχομαι το νέο έτος να είναι έτος ειρήνης και αγάπης και να είμαστε όλοι υγιείς. Καλή χρονιά».  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Έναρξη εργασιών εκτέλεσης του έργου «Αντιπλημμυρικής προστασίας χειμάρρου ¨ΛΥΚΟΡΑΧΙΤΗΣ¨ (περιοχή κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ)

Λόγω των εργασιών εκτέλεσης του έργου «Αντιπλημμυρικής προστασίας χειμάρρου ¨ΛΥΚΟΡΑΧΙΤΗΣ¨ (περιοχή κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ) Δήμου Αγρινίου»  θα πραγματοποιηθεί διακοπή της διαμπερούς κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιφερειακή οδό που διέρχεται εμπρός από το κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ, από την Δευτέρα  20-01-2020  και ώρα 07:00 π.μ. 
Η διακοπή της κυκλοφορίας  αφορά τις οδούς Αθανασίου Παλιούρα και Γεωργίου Μπόκακαι θα διαρκέσει  πέντε (5) μήνες. Η πρόοδος των εργασιών εξαρτάται ευθέως από τις καιρικές συνθήκες και τυχόν απρόβλεπτα εμπόδια κατά την εκσκαφή, καθώς  υπάρχουν υπόγεια δίκτυα μη καταγεγραμμένα και παλαιά.
Για την εκτέλεση των εργασιών θα καθαιρεθεί ο υπάρχων σωληνωτός αγωγός εντός του χειμάρρου απέναντι από το κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο και θα κατασκευαστεί νέος οχετός εσωτερικών διαστάσεων 6Χ3m.
Διευκρινίζεται ότι η διακοπή αφορά μόνο την διαμπερή κυκλοφορία και όχι την πρόσβαση σε τοπικές οδούς (κάθετοι οδοί, ατομικές ιδιοκτησίες, οικίες), οι οποίες θα μπορούν να εξυπηρετούνται κανονικά, είτε από την οδό Γούναρη είτε από την περιμετρική οδό (τούνελ). Ακόμα η πρόσβαση στο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ θα είναι απρόσκοπτη, μέσω της οδού Κυριλλή.
Για την διευκόλυνση των οδηγών θα τοποθετηθεί σχετική σήμανση με τις απαγορεύσεις και τις προτεινόμενες παρακάμψεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ