«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΠΩΝΗ



Στην αίθουσα της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος έγινε η παρουσίασητου μυθιστορήματος του Πάνου Καπώνη «Η Υβρις». Ο Αγρινιώτης συγγραφέας συγκινημένος ευχαρίστησε τους φίλους και συντοπίτες του για την παρουσία τους...


Για το βιβλίο  μίλησε ο καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Θεοδόσης Πυλαρινός. Τη συζήτηση συντόνισε  ο κ. Λεωνίδας Υφαντής.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  αναφέρθηκε με ζεστά λόγια στην προσφορά του Πάνου Καπώνη στην συγγραφή : «Με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή συγκίνηση υποδέχομαι  έναν καλό φίλο. Τον Πάνο Καπώνη, πρώτα τον γνώρισα και μετά τον διάβασα. Πρώτα εκτίμησα την ακεραιότητα του χαρακτήρα και ακολούθως την καθαρότητα που αποκρυσταλλώνεται στο συγγραφικό του ταλέντο. Ένας συντοπίτη μας που τίμησε τη γενέτειρα πόλη του. Ένας λογοτέχνη με ακάματη πνευματική προσφορά. 
 

Μια ανήσυχη προσωπικότητα. Σπούδασε οικονομικά, νομικά και σκηνοθεσία.

Αποδείχθηκε δυνατός μέσα από τον Λόγο. Κατάφερε, σε χαλεπούς καιρούς, να υπενθυμίσει ότι η τέχνη μπορεί να υποδεικνύει  έναν άλλο δρόμο.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι, φίλε  Πάνο, η ΎΒΡΙΣ  να είναι καλοτάξιδη. Αποτελεί χαρά όλων μας να μοιραζόμαστε αυτήν τη ξεχωριστή προσωπική σου στιγμή, γνωρίζοντας ότι για εσένα ο Λόγος  είναι πάθος, δημιουργικότητα, προβληματισμός, κατάθεση ψυχής».

Αποσπάσματα του μυθιστορήματος  διάβασαν  ο κ. Γεώργιος Μικέλης και ο συγγραφέας Πάνος Καπώνης. 
Παρόντες στην εκδήλωση ο πρώην Βουλευτής και Δήμαρχος Ιωάννης Βαϊνάς και ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ