«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ενωτικά – Μαζικά - Μαχητικά – Ταξικά
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ώρα έναρξης 9:00
Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς , για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών . Συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή ενάντια στις απολύσεις και στην επίθεση της εργοδοσίας , ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις . Συνεχίζουμε στη πρώτη γραμμή του αγώνα των ζωντανών, αγωνιστικών συνδικάτων ενάντια στην ομάδα που ονομάσαμε «συνδικαλιστική μαφία». Ενάντια στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, των Παναγόπουλου-Κιουτσούκη-Βασιλόπουλου και του εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου. Ενάντια στο δεξί χέρι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών μέσα στα συνδικάτα .
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας  ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή...

Πυξίδα μας οι βασικές μας αρχές, η αλληλεγγύη, η ταξική πάλη, ο διεθνισμός. Όπλο μας η πίστη στο δίκιο και στην δύναμη της εργατικής τάξης. Της τάξης που παράγει τον πλούτο, που δημιουργεί και σπρώχνει μπροστά την εξέλιξη της κοινωνίας. Εργαλείο μας η οργάνωση και η συλλογική, μαζική δράση. Τα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα. Οι αγώνες μας , οι απεργίες,  οι κινητοποιήσεις  αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια , οδηγό για το  μέλλον . Πιο έμπειροι,  πιο ώριμοι  αλλά και με αυξημένα καθήκοντα και απαιτήσεις προχωράμε μπροστά στην υπόθεση της ανασύνταξής του κινήματος για το δυνάμωμα των αγώνων .
Σε αυτό το πλαίσιο  με υπερηφάνεια προχωράμε στο 33ο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου. Καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια της περιοχής μας να παρακολουθήσει τις εργασίες του συνεδρίου μας , να μεταφέρει την πείρα και τον προβληματισμό του , να συμβάλει ο καθένας με την προσφορά του στο δυνάμωμα της πάλης.
 Στο συνέδριο μας θέλουμε να γίνει κουβέντα για τα προβλήματα των εργατών, να ακουστούν όσες περισσότερες απόψεις γίνεται , να αναπτυχθεί ο προβληματισμός πώς θα αναπτυχθεί η οργανωμένη πάλη, θα δυναμώσουν τα συνδικάτα και συνεπώς οι αγώνες και οι διεκδικήσεις.
Γιατί για μας το συνέδριο μας  δεν αφορά  μόνο κάποιους συνδικαλιστές ή μόνο όσους θα συμμετέχουν σε αυτό. Αφορά τους εργαζόμενους της περιοχής που βασανίζονται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, από την εντατικοποίηση, την εκμετάλλευση. Οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς, οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας, με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων».
Κόντρα στη συναίνεση και το συμβιβασμό συνεχίζουμε στο δρόμο του σκληρού ταξικού αγώνα, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την κυβέρνηση, κάνοντας στην άκρη τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
ΤΟ Δ.Σ.