«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Προχωρούν οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο στο Αγγελόκαστρο

 Το έργο «Αποχέτευση Αγγελοκάστρου» επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο οποίος ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΑ και τον ανάδοχο εργολάβο του έργου για την πορεία εξέλιξης των εργασιών.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι...
5.922.450,00 €. Από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ χρηματοδοτείται με το ποσό 4.650.000,00€ και  από  πόρους της ΔΕΥΑΑ, ο ΦΠΑ και το ποσό των 202.950,00€ ενώ το συμφωνητικό που υπογράφτηκε με τον ανάδοχο μετά την έκπτωση είναι 3.116.458,06€.
 Σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα κατασκευαστούν αγωγοί συνολικού μήκους 19.135,00 μέτρων και τρία αντλιοστάσια με τα οποία θα παροχετεύονται τα λύματα στην μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού.
Ειδικότερα τα έργα κατασκευής των αγωγών θα περιλαμβάνουν τα εξής: Το έργο εκτροπής διαχωρισμού λυμάτων, τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό, τον αγωγό Μεταφοράς Λυμάτων Λυσιμαχείας-Κλεισορρευμάτων, το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Τ.Κ. Λυσιμαχείας και συλλογή στο αντλιοστάσιο ΑΣΛ και το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Τ.Κ. Κλεισορρευμάτων
Ο κ. Μοσχολιός μετά την επίσκεψη και την ενημέρωση που είχε δήλωσε τα εξής: «Επισκεφθήκαμε σήμερα το έργο «Αποχέτευση Αγγελοκάστρου» και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την πορεία εξέλιξης των εργασιών. Όπως με ενημέρωσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΑ αλλά και ο ανάδοχος εργολάβος, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί αρκετούς μήνες πριν τη συμβατική υποχρέωση και εφόσον δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα με άλλη υπηρεσία.
Θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την κατασκευή εσωτερικών δικτύων και κεντρικών αγωγών, συνολικού μήκους 19.135,00 μέτρων, τρία αντλιοστάσια και όταν ολοκληρωθούν οι τρεις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοκάστρου, Λυσιμαχείας και Κλεισορρευμάτων, θα αποκτήσουν σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο και τα λύματα θα οδηγούνται στο Βιολογικό Καθαρισμό Αγρινίου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων,  θωρακίζει το λιμναίο οικοσύστημα της Λυσιμαχείας και το ποτάμιο του Αχελώου και εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων σε όλα το πεδινό τμήμα του καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου».