«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Ν. Μωραΐτη για την επικείμενη συμφωνία ΕΕ - Καναδά για ζώνη ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών

Σχετικά με τις συζητήσεις και με την επικείμενη συμφωνία ΕΕ - Καναδά για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών και των επιπτώσεων στα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα ΠΟΠ, ελληνικής φέτας και ελιών Καλαμών, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης έκανε την παρακάτω γραπτή δήλωση:

«Καλά και ποιοτικά προϊόντα που παράγει η Ελλάδα, λόγω εδαφοκλιματικών πλεονεκτημάτων και πείρας του λαού μας και έχει δυνατότητα ακόμη και εξαγωγών όπως π.χ. είναι η ελληνική φέτα και οι ελιές Καλαμών, όχι μόνον δεν προστατεύονται στα πλαίσια της ΕΕ, αλλά ...
υπονομεύονται για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων.

Τέτοιες καταστάσεις θα συνεχίζονται όσο παραμένει η χώρα στην ΕΕ, θα αμφισβητούνται και θα καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις και δυνατότητες.

Λύση για ανάπτυξη όπως συμφέρει το λαό και τη χώρα είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και ο σχεδιασμός της φιλολαϊκής οικονομίας με λαϊκή εξουσία. Έτσι θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες του λαού μας και θα εξασφαλίζεται λαϊκή ευημερία.

Διαφορετικά όσο θα παραμένει εντός της ΕΕ θα υλοποιείται η ΚΑΠ, θα υπονομεύονται η ελληνική αγροτική παραγωγή και η ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών του λαού με φθηνά και υγιεινά τρόφιμα, θα καταστρέφονται παραγωγικές δομές και θα επεκτείνονται η φτώχεια και η εξαθλίωση».