«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ν. Μωραΐτης: Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν επαρκεί ούτε για τους πλέον εξαθλιωμένους (VIDEO)


«Η κυβέρνηση βιάζεται να παραδώσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους μεγάλους επιχειρηματίες», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, παρεμβαίνοντας στην κατ' άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις».
Υπογράμμισε ότι...
  αυτός «είναι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απλώς τα μνημόνια επισπεύδουν αυτή τη διαδικασία».
Σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσιες συγκοινωνίες, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν δημόσιες συγκοινωνίες μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ». Υπενθύμισε μάλιστα ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που ψήφισε μαζί με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, προβλέπει την απελευθέρωση όλων των αγορών.
Ο Νίκος Μωραΐτης έκανε ειδική αναφορά στην τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο και προβλέπει την επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μέχρι το 2014. Όπως είπε, το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων, δηλαδή από τους βασικούς μηχανισμούς της φοροληστείας του λαού. Πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα «όχι μόνο δεν θα καλύψει τους εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους υπηρεσίες, αλλά ούτε τον αριθμό των απολύτως εξαθλιωμένων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για «κρατικές και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής - ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των ηλικιωμένων, των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων χωρίς κανέναν αποκλεισμό και καμία επιβάρυνση των ίδιων και των ασφαλιστικών ταμείων».
Χθες το νομοσχέδιο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις» ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Στις τοποθετήσεις τους οι κομμουνιστές βουλευτές αναφέρθηκαν στη θέση του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό φορέα μεταφορών με φτηνό εισιτήριο, με προστασία των εργαζομένων και κάλυψη όλων των αναγκών στις μεταφορές.