«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός στο Αγρίνιο, για κατοχή όπλου, πυρομαχικών και ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν μια σιδερογροθιά, φυσίγγια, κάλυκες και μικροποσότητα κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (26-9-2013) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, ένας 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για...
κατοχή όπλου, πυρομαχικών και ναρκωτικών.
Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 21χρονου, στο Αγρίνιο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
  • Μία μεταλλική σιδερογροθιά.
  • Τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
  • Δεκαπέντε κάλυκες φυσιγγίων.
  • Ποσότητα κάνναβης βάρους 2,4 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. 

Συνελήφθη 38χρονος ημεδαπός στην Ηλεία για κατοχή πυρομαχικών
Ο δράστης είναι υπεύθυνος τοπικής οργάνωσης συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος
Συνελήφθη, σήμερα (27-9-2013) το μεσημέρι, στην Νέα Μανολάδα Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.
Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν αστυνομικοί στην οικία του 38χρονου, στη Νέα Μανολάδα Ηλείας, βρήκαν και κατάσχεσαν έξι -6- φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm καθώς και είκοσι έξι -26- κάλυκες ιδίου διαμετρήματος.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Σύλληψη 21χρονου ημεδαπού στη Βαρβάσαινα Ηλείας για κλοπή
Συνελήφθησαν δύο ακόμη ημεδαποί για αποδοχή των κλοπιμαίων και ρύπανση περιβάλλοντος
Συνελήφθησαν χθες (26-9-2013), το πρωί, στη Βαρβάσαινα Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, τρείς ημεδαποί ηλικίας 21, 42 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της ρύπανσης περιβάλλοντος.
Ειδικότερα, χθες (26-9-2013), τα ξημερώματα, ο 21χρονος μετέβη στην περιοχή Ανθόπυργος Πύργου, όπου από προαύλιο επιχείρησης εμπορίας οικοδομικών υλικών, 44χρονου ημεδαπού, αφαίρεσε τέσσερις μπαταρίες και εκατό λίτρα καυσίμων από σταθμευμένα φορτηγά, καθώς και δύο αλουμινένιες πόρτες.
Στα πλαίσια της αστυνομικής έρευνας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, εντοπίστηκε χθες το πρωί ο 21χρονος να έχει μεταβεί σε μάντρα πώλησης παλαιών σιδήρων 42χρονου ημεδαπού, στη Βαρβάσαινα Ηλείας. Εκεί, διαπιστώθηκε να ξεφορτώνει τις πόρτες αλουμίνιου που είχε αφαιρέσει, παρουσία του 42χρονου και του 36χρονου αδελφού του ιδιοκτήτη, οπότε και οι τρεις συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.
Επιπλέον, σε έλεγχο που ακολούθησε στην μάντρα πώλησης παλαιών σιδήρων, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος από την αποθήκευση μεγάλου όγκου μετάλλων στο χώρο, προκαλούσε ρύπανση του περιβάλλοντος, παραβιάζοντας τους όρους της αδείας λειτουργίας της επιχείρησης.
Στη συνέχεια, ο 21χρονος οδήγησε τους αστυνομικούς στην περιοχή του Άγιου Γεώργιου Πύργου, όπου κοντά στο σπίτι του είχε αποκρύψει επιμελώς σε αυλάκι, τις τέσσερις μπαταρίες που είχε αφαιρέσει, οι οποίες κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον 44χρονο παθόντα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας. 

Σύλληψη 29χρονου στην Πάτρα για κλοπή δικύκλου και ναρκωτικά
Κατασχέθηκαν 156 ναρκωτικά χάπια και ένας σουγιάς
Συνελήφθη χθες (26-9-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 29χρονος ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κλοπή, κατοχή ναρκωτικών και όπλου.
Ειδικότερα, ο 29χρονος, αφαίρεσε σταθμευμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, 66χρονου ημεδαπού, κόβοντας τα καλώδια της μίζας με έναν σουγιά. Στη συνέχεια μεταφέροντάς την σε διπλανή οδό, έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή, οι οποίοι τον συνέλαβαν.
Στη σωματική έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:
  • Εβδομήντα φαρμακευτικά δισκία VULBEGAL.
  • Εξήντα φαρμακευτικά δισκία HIPNOSEDON .
  • Είκοσι έξι φαρμακευτικά δισκία TAVOR .
  • Τον σουγιά, μήκους 16 εκατοστών, που χρησιμοποίησε ο δράστης για να αφαιρέσει τη μοτοσικλέτα.
Η δίκυκλη μοτοσικλέτα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 66χρονο παθόντα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία εξετάζει τη συμμετοχή του σε παρόμοια αδικήματα. 

Συνελήφθη 49χρονη ημεδαπή στο Βαρθολομιό Ηλείας, για πάρα πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 17.000.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (27-9-2013) το πρωί, στο Βαρθολομιό Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, μία 49χρονη ημεδαπή, για πάρα πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 49χρονης, η οποία είναι συνταξιούχος υπάλληλος συνεταιρισμού, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 17.658.667,63 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 60.000 ευρώ
Συνελήφθη, σήμερα (27-9-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 47χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των ατομικών οφειλών του 47χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των μεταλλικών κατασκευών, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 63.220,09 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός για λαθραία τσιγάρα στο Μύρτο Αχαΐας
Κατασχέθηκαν συνολικά 2.400 λαθραία τσιγάρα και το χρηματικό ποσό των 2.550 ευρώ
Συνελήφθη χθες (26-9-2013) το πρωί, στο Μύρτο Αχαΐας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στον 29χρονο, βρήκαν στην κατοχή του 20 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε παράπηγμα όπου διέμενε, στο Μύρτο Αχαΐας, βρέθηκαν ακόμα 100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.550 ευρώ.
Κανένα από τα πακέτα που κατασχέθηκαν δεν έφερε την ενδεικτική ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.