«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σε πρόσφατες εξαγγελίες του  ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι από 1-1-2014 για την εισαγωγή ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο θα καταβάλλεται ένα επιπλέον χαράτσι 25€, σύμφωνα με το νόμο 4093/12.

Με το νέο αυτό μέτρο γίνεται ένα ακόμα βήμα προς την πλήρη εμπορευματοποίηση  της υγείας που είναι ο κεντρικός στόχος της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ – Ε.Ε.  Αυτό σε συνδυασμό με τις προθέσεις  για κατάργηση του ΕΟΠΥΥ κι άλλα ακόμα μέτρα που δεν έχουν ακόμη εξαγγελθεί και είναι έτοιμα , φέρνουν τους εργαζόμενους και συνολικά τα φτωχά λαϊκά στρώματα  μπροστά σε νέα οξυμένα προβλήματα  και...
πολύ δύσκολες καταστάσεις για την υγεία και την ίδια τη ζωή.
Η υγεία, η περίθαλψη, η νοσηλεία , η πρόληψη είναι δικαίωμα όλου του λαού  και καθήκον της πολιτείας προς αυτόν. Οι απειλές του υπουργού υγείας προς τους υγειονομικούς  που καλούν τους ασθενείς να μη πληρώνουν τα χαράτσια  των 25€ και 5 € στα εξωτερικά ιατρεία , δείχνει  για άλλη μια φορά τον αντεργατικό – αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να απορρίψουν τα μέτρα και την πολιτική αυτή και στο χώρο της υγείας, να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή τους, διεκδικώντας δημόσια- δωρεάν παροχή υγείας- πρόνοιας. Όχι στην εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση , κάλυψη όλων των αναγκών στις μονάδες υγείας.
Όλοι στο Συλλαλητήριο  το Σάββατο 5 Οκτώβρη 11 το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας.
Το Δ.Σ.