«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνήθηκαν συνάντηση με εργαζόμενους στο εργοστάσιο της SAINT-GOBAIN (RIGIPS) στο Αιτωλικό

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 26/9 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη επίσκεψη από υπεύθυνη ασφαλείας του ομίλου στο εργοστάσιο της SAINT-GOBAIN (RIGIPS) στο Αιτωλικό. Το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου να έχουν μια συνάντηση με την επισκέπτρια, δεν έγινε δεκτό. Έντονη αντίδραση στο αίτημα του σωματείου είχε η Δ/νση της εταιρείας η οποία απαγόρευσε την συγκεκριμένη συνάντηση, έστω και αν η υπεύθυνη ασφαλείας είχε όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί με τους εργαζόμενους. Βασική απορία όλων ήταν...
η απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης που έδειχνε να φοβάται για κάποιο λόγο. Ακόμη και στην παρουσία του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου Διονυσίου Μπερερή, ο οποίος παρευρέθηκε για να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων ο Γεν. Διευθυντής κ. Τατάς αρνήθηκε την συνάντηση χωρίς επαρκή αιτιολογία κάτι το οποίο είναι θεσμικά απαράδεκτο.
Τέλος θεωρούμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις αποσκοπούν στη συρρίκνωση και καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, πράγμα το οποίο δεν πρέπει να επιτραπεί.    
Το Γραφείο Τύπου