«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 590.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (24-9-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 57χρονος ημεδαπός, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 57χρονου, ο οποίος ήταν...
διευθύνων σύμβουλος σωματείου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 599.081,18 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθησαν ακόμα δύο έμποροι ναρκωτικών στην Πάτρα
Οι δράστες μέσα στη οικία τους πουλούσαν ναρκωτικά σε χρήστες της περιοχής
Συνελήφθησαν χθες (23-9-2013) το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, τέσσερις ημεδαποί, τρείς άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 36, 32, 28 και 31 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας και κατοχής ναρκωτικών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες αλλά και στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά τους, εντόπισαν αρχικά τον 36χρονο και στη συνέχεια τον 32χρονο να βγαίνουν από το σπίτι των δύο άλλων δραστών, στο οποίο είχαν μεταβεί προκειμένου να αγοράσουν ναρκωτικά.
Στην κατοχή του 36χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν  μικροποσότητα ηρωίνης την οποία μόλις  είχε  προμηθευτεί από τον 28χρονο και την 31χρονη, ενώ ναρκωτική ουσία είχε αγοράσει από τους δύο διακινητές και ο 32χρονος ο οποίος όμως είχε κάνει χρήση της μέσα στο σπίτι τους.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των δύο διακινητών, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
•    Ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 8,4 γραμμαρίων.
•    Μία συσκευασία κάνναβης βάρους 4 γραμμαρίων.
•    Δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα συνεννόησης για τη διάθεση των ναρκωτικών.
•    Το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 77χρονος στην Ηλεία για βασανισμό ζώου

Ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να σέρνει το σκύλο του με το όχημα του

Συνελήφθη χθες (23-9-2013) αργά το απόγευμα, στο Πύργο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 77 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου.

Ειδικότερα μετά από τηλεφωνική καταγγελία ιδιωτών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, ενήργησαν άμεσες αναζητήσεις και εντόπισαν τον 77χρονο να έχει δέσει με αλυσίδα τον σκύλο του πίσω από το αυτοκίνητο του και να τον σέρνει.
Παράλληλα στα πλαίσια της ευαισθησίας και της υποχρέωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη τέτοιων περιστατικών γνωρίζουμε προς τους πολίτες ότι : 
Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται δε με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.
Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία.

Συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός στο Αεροδρόμιο Αράξου
Ο συλληφθείς επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα  με πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Συνελήφθη χθες (23-9-2013) το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Πακιστάν, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος του οποίου  σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία.
Ειδικότερα, ο 32χρονος αλλοδαπός επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς  από τον Άραξο με προορισμό το Μπέργκαμο της Ιταλίας ενώ κατά τον  έλεγχο διαβατηρίων, διαπιστώθηκε ότι κατείχε διαβατήριο Πακιστανικών  Αρχών άλλου ατόμου, στο οποίο είχε επικολλήσει τη φωτογραφία του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών,  ενώ το διαβατήριο κατασχέθηκε.