«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 60χρονος στην Ηλεία για ναρκωτικά
Κατασχεθήκαν 1 δενδρύλλιο και 7,2 γραμμάρια κάνναβης
Συνελήφθη χθες (19-9-2013), το μεσημέρι, στη Μυρτιά Ηλείας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός ηλικίας 60 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για καλλιέργεια και...
κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του 60χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν μέσα σε πακέτο τσιγάρων, ποσότητα κάνναβης βάρους 5,3 γραμμαρίων, ενώ σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε άλλη μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 60χρονου, στα Δουνέικα Ηλείας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και εκριζώθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους ενάμιση μέτρου καθώς μία ακόμη συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 1,3 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς οδηγηθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου.

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός στα Σαβάλια Ηλείας, διωκόμενος με δύο ένταλματα σύλληψης
Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον και μία καταδικαστική απόφαση κάθειρξης 8 ετών
Συνελήφθη, σήμερα (20-9-2013) το μεσημέρι, στα Σαβάλια Ηλείας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 24 ετών, καθότι εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο Εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Βόλου, για διακεκριμένες κλοπές.
Επιπλέον για το ίδιο αδίκημα, εκκρεμούσε σε βάρος του συλληφθέντα και μία απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία είχε καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. 

Συνελήφθη 27χρονη ημεδαπή στον Πύργο, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το δημόσιο πάνω από 160.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (20-9-2013) το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 27χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών της 27χρονης, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας αλουμινίου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 163.984,98 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».







ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πάτρα, 20 Σεπτεμβρίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το περιεχόμενο χθεσινού δημοσιεύματος, που αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες με τίτλο: «Πάτρα: τουλάχιστον 10 ατυχήματα με δίκυκλα από το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου - Δρόμος…πατινάζ εξαιτίας των δακρυγόνων », το οποίο επικαλείται πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων στην πόλη της Πάτρας, λόγω της ρίψης χημικών από αστυνομικές δυνάμεις, το προηγούμενο βράδυ.
Επιπρόσθετα, διευκρινίζεται ότι:
  • Τα δακρυγόνα μέσα που χρησιμοποιεί η Ελληνική Αστυνομία δεν προξενούν ολισθηρότητα στο οδόστρωμα, καθώς είναι αέρια και σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τη χρήση τους, εξατμίζονται,
  • στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, αλλά και σε διασταυρώσεις κατά μήκος της οδού Κορίνθου, όπου παρατηρήθηκαν πτώσεις δικυκλιστών, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιχείρησαν καμία χρήση δακρυγόνων.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών ενεργείται προανάκριση προκειμένου να διερευνηθεί το όλο θέμα καθώς και η προέλευση του υλικού που ανιχνεύθηκε στα ανωτέρω σημεία και καθαρίστηκε από συνεργεία του Δήμου.