«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 15 συνολικά συλλήψεις στο Μεσολόγγι
Σε συνέχεια χθεσινών μηνυμάτων μας που αφορούσαν επεισόδια μεταξύ οπαδών στο Μεσολόγγι σας γνωρίζουμε ότι έως στιγμής έχουν  πραγματοποιηθεί 15 συνολικά συλλήψεις ημεδαπών ανδρών ηλικίας από 17  έως 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά  περίπτωση αδικήματα της Αθλητικής βίας, της κατοχής ναρκωτικών και...
του  Νόμου περί βεγγαλικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Μεσολογγίου.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διέπραττε κλοπές  σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αχαΐα

Συνελήφθησαν συνολικά έξι υπήκοοι Ρουμανίας, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους 

Από την έως τώρα έρευνα η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί τρείς περιπτώσεις κλοπών σε επιχειρήσεις

Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους  ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα που διέπραττε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Συνελήφθησαν προχθές (26-9-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, έξι (6) αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας  από 21 έως 56 ετών.

Σε βάρος αυτών και δύο ακόμα συνεργών τους που αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίσταση αδικήματα των διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία, οπλοκατοχής και για  παράβαση του Τελωνειακού κώδικα.

Συνελήφθη επίσης ένας 30χρονος Ρουμάνος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για κλοπή και εξετάζεται η συμμετοχή του στη δράση της σπείρας.

Ειδικότερα σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ενεργήθηκαν έρευνες σε τρεις οικίες, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πολλά κλοπιμαία.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα ενός εκ των δραστών, ηλικίας 45 ετών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επιμελώς κρυμμένο στο χώρο αποσκευών ένα σπρέι πιπεριού.

Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, οι δράστες ενεργώντας από κοινού με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν το τελευταίο πεντάμηνο δύο τουλάχιστον κλοπές σε επιχειρήσεις εστίασης και μία σε μηχανουργείο αποκομίζοντας το παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα :

•    Την 21/9/2013, νωρίς το πρωί,  στα Τσουκαλέικα Πατρών, οι δράστες σπάζοντας τζαμαρία σε επιχείρηση εστίασης 59χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα, 15 χρυσές λίρες, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, οινοπνευματώδη ποτά, τέσσερις συσκευές ενδοεπικοινωνίας και πλήθος επίχρυσων μαχαιροπίρουνων, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.
•    Την 21/8/2013 νωρίς το πρωί, διέρρηξαν με τον ίδιο τρόπο, εστιατόριο 57χρονου ημεδαπού στην Καρυά Πατρών, αφαιρώντας χίλια μαχαιροπίρουνα άξιας 15.000 ευρώ, ένα ντοσιέ με συλλεκτικά νομίσματα, ένα ηχείο, 200 μέτρα καλωδίων ηλεκτρικής εγκατάστασης και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
•    Την 7/4/2013 το μεσημέρι, στο Κάτω Καστρίτσι Πατρών, διέρρηξαν μηχανουργείο 69χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν μία συσκευή οξυγονοκόλλησης αξίας 1.000 ευρώ.

Μέρος των κλοπιμαίων που κατέσχεσαν οι Αστυνομικοί στις οικίες των δραστών αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και τους αποδόθηκαν.

Σημειώνεται ότι, ο 45χρονος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για κλοπές σε ποινή κάθειρξης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών και είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες με περιοριστικούς  όρους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν την 30/9/2013 στον Γ΄ Ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.