«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Υπεγράφη σύμβαση για την ανάπλαση των περιμετρικών δρόμων του Πάρκου Αγρινίου

Υπεγράφη σήμερα, (Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου) μεταξύ του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του αναδόχου εργολάβου, η σύμβαση για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΡΚΟΥ». Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ είναι 3.000.000 € και η προθεσμία ολοκλήρωσής του είναι 18 μήνες.

     Με το έργο αυτό θα γίνουν εργασίες οδοποιίας στις οδούς περιμετρικά του Πάρκου Αγρινίου, καθώς και...
άλλες εργασίες ανάπλασης γειτονικών κοινοχρήστων χώρων. Αναλυτικά προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:
·        Εργασίες οδοποιίας στις οδούς γύρω από το Πάρκο (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου, Καζαντζάκη, Σαμώτη και Ξενοπούλου) με κατασκευή νέων πεζοδρομίων, διαμόρφωση δύο λωρίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων με νέα άσφαλτο, πλήρης ηλεκτροφωτισμός, φρεάτια ομβρίων και σήμανση. Στις οδούς Σαμώτη και Καζαντζάκη θα κατασκευαστεί νέο δίκτυο αποχέτευσης και νέος αγωγός ύδρευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια. Επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου θα δημιουργηθούν 29 θέσεις στάθμευσης, και οι θέσεις που δεσμεύονται για ΤΑΞΙ θα μεταφερθούν απέναντι από το Πάρκο.
·        Εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου της Ελευθερίου Βενιζέλου όπου υπάρχουν φανάρια, με τη διαμόρφωση 3 λωρίδων κυκλοφορίας για την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων. Η παρέμβαση αυτή φτάνει μέχρι τον ήδη διαμορφωμένο κόμβο επί της οδού Εργάνης.
·        Εργασίες στην υπάρχουσα πλατεία απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, με την ολοκλήρωση του σιντριβανιού και των μηχανισμών νερού.
·        Δημιουργία χώρου SKATE στο ΚΧ 20Β έναντι του γηπέδου του Παναιτωλικού εμβαδού 559 μ2 περίπου, πλήρως ηλεκτροφωτισμένο.
·        Δημιουργία χώρου πρασίνου στο ΚΧ 22Γ συνολικού εμβαδού 587 μ2 σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Υπηρεσίας Πρασίνου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την φύτευση δένδρων, θάμνων, χλοοτάπητα, βραχόκηπο και πλήρες σύστημα αυτόματου ποτίσματος.
     Σημειώνεται εδώ ότι σε μεγάλο τμήμα των πεζοδρομίων στις οδούς γύρω από το Πάρκο θα φυτευτούν δένδρα και σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Ακόμα στα πεζοδρόμια προβλέπεται η δημιουργία ραμπών και κατάλληλη όδευση για ΑΜΕΑ, με πλάκες διαφορετικής υφής σύμφωνα με τις οδηγίες σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ.
     Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε τα εξής:
     «Υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο εργολάβο τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΡΚΟΥ», ενός έργου που έρχεται να συμπληρώσει τη διάνοιξη οδών και κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του Παναιτωλικού και την ανάπλαση του πάρκου που είναι σε εξέλιξη.
     Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3.000.000,00 € και η σύμβαση που υπογράψαμε με τον εργολάβο μετά την έκπτωση ανέρχεται σε 1.565.771,57 και περιλαμβάνει εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής το οποίο σε πολλά σημεία αντιμετωπίζει πρόβλημα, ανακατασκευή πεζοδρομίων, φωτισμό και φύτευση δένδρων σε όλους τους δρόμους περιμετρικά του πάρκου.
      Ταυτόχρονα, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στους χώρους γύρω από το γήπεδο του Παναιτωλικού, με την κατασκευή ενός γηπέδου SKATE και τη διαμόρφωση πρασίνου.
     Πρόκειται για ένα έργο καθοριστικής σημασίας, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάπλαση του πάρκου και τη διάνοιξη οδών και κοινοχρήστων χώρων στην περιοχή γύρω από το γήπεδο του Παναιτωλικού, ενοποιεί ουσιαστικά μια πολύ μεγάλη έκταση, 150 στρεμμάτων στον αστικό ιστό της πόλης, με κοινόχρηστους χώρους ψυχαγωγίας και άθλησης, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προσφέροντας  νέες δυνατότητες ανάπτυξης.
     Η δημοτική αρχή σχεδιάζει και υλοποιεί αντίστοιχα έργα αστικών αναπλάσεων, τα οποία έχουν και κοινωνικό χαρακτήρα γιατί αφορούν πρώτα και κύρια τους κατοίκους που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά τους».