«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω τρεις γυναίκες Ρομά για κλοπή στην Αμαλιάδα

Οι δράστιδες με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν χρήματα από κατάστημα Συνελήφθησαν χθες (25-9-2013) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, τρεις ημεδαπές γυναίκες  Ρομά, ηλικίας 19, 18 και 17 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε  δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα...
οι τρεις δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν σε ζαχαροπλαστείο 59χρονου ημεδαπού στην Αμαλιάδα, όπου με τη μέθοδο της  απασχόλησης αφαίρεσαν από συρτάρι του καταστήματος το χρηματικό πόσο  των 110 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Οι  δράστιδες έγιναν αντιληπτές από περίοικους και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αμαλιάδας που περιπολούσαν στην περιοχή.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών   Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις  συνεχίζονται.


Εξαρθρώθηκε μια ακόμα σπείρα, που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

Συνελήφθη ένας 25χρονος ημεδαπός και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία  των δυο συνεργών του

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν  εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες και αυτοκίνητα

Οι δράστες πωλούσαν τα κλοπιμαία σε μάνδρα πώλησης παλαιών σιδήρων της  περιοχής

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας  Αμαλιάδας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Ανδραβίδας και  Γαστούνης, σπείρα ποτελούμενη από τρεις τουλάχιστον ημεδαπούς η οποία  διέπραττε κλοπές κατʼ εξακολούθηση σε περιοχές της Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (25-9-2013) το μεσημέρι, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας,  ηλικίας 25 ετών σε βάρος του οποίου και δυο ακόμα ημεδαπών συνεργών  του που αναζητούνται, ηλικίας 41 και 25 ετών σχηματίστηκε δικογραφία,  κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Επίσης στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και ένας 45χρονος ημεδαπός,  ιδιοκτήτης μάνδρας πώλησης παλαιών σιδηρών της περιοχής, ο οποίος  κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα από την εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Αμαλιάδας προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, ενεργώντας με  διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν τις τελευταίες 20 μέρες  περίπου κλοπές σε αποθήκες, οικίες και αγροτεμάχια στην Ηλεία,  αφαιρώντας κυρίως αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε πλήρη εξέλιξη, έχουν  εξιχνιαστεί επτά διαρρήξεις σε αποθήκες, οικίες και αγροτεμάχια καθώς  και δυο κλοπές αυτοκινήτων. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν κλοπές στις  εξής περιοχές :

• Δυο στο Τραγανό.
• Δυο στη Ανδραβίδα.
• Δυο στα Λεχαινά.
• Και από μια στο Λευκοχώρι, τον Σταφιδόκαρπο και το Στρούσι.

Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι δράστες πωλούσαν τα κλοπιμαία  που αφαιρούσαν σε μάνδρα πώλησης παλαιών σιδήρων 45χρονου ημεδαπού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Αμαλιάδας ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του  συνεχίζονται.

Η προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί στην Πάτρα για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο
Το συνολικό ύψος των οφειλών τους ξεπερνά τις 220.000  ευρώ
Συνελήφθησαν, σήμερα (26-9-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τρεις (3) ημεδαποί, δύο γυναίκες και ένας άνδρας (μητέρα, γιος και κόρη) ηλικίας 57, 38 και 33 ετών αντίστοιχα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.
Πιο συγκεκριμένα:
•    To ύψος των οφειλών της 57χρονης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 74.812,89 ευρώ.
•    Το ύψους των οφειλών του 38χρονου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 72.720,62 ευρώ.
•    Το ύψους των οφειλών της 33χρονης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό 72.966,23.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1, 2 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» .

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 170.000 ευρώ.
Συνελήφθη, σήμερα (26-9-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 56χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 56χρονου, ο οποίος δραστηριοποιείται ως πολιτικός μηχανικός, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 172,303,11 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας

Συνελήφθησαν εννέα διακινητές και τριάντα οκτώ παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 2/9/2013 έως 22/9/2013.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, εννέα αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Σομαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ρουμανίας, Γερμανίας, Σουηδίας και Βουλγαρίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς έντεκα παράνομων μεταναστών, στην Ιταλία.

Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα, κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι, συνελήφθησαν και άλλοι είκοσι επτά αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σε τρεις από αυτούς εκκρεμούσαν και διεθνή εντάλματα σύλληψης για αδικήματα που είχαν διαπράξει στις Χώρες τους.

Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.