«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 37χρονος για ληστεία περίπτερου  στο Αγρίνιο

Ο δράστης κατά τη διαφυγή του απώθησε την ιδιοκτήτρια και προκάλεσε  φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα

Συνελήφθη χθες (5-3-2013) το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 37χρονος  ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία,  διάπραξη διακεκριμένων φθορών και αντίσταση.

Ειδικότερα, ο δράστης αφαίρεσε από...
περίπτερο 38χρονης το χρηματικό  ποσό των 75 ευρώ, ενώ κατά τη διαφυγή του απώθησε βίαια την παθούσα  και προκάλεσε υλικές φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα.

Για την ανεύρεση του 37χρονου πραγματοποιήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από  τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του και τη σύλληψη του  λίγη ώρα αργότερα.

Κατά τη σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά, προκαλώντας τον ελαφρύ  τραυματισμό ενός Αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν το χρηματικό ποσό  που είχε αφαιρέσει το οποίο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στην 38χρονη  περιπτεριούχο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.


Συνελήφθη ημεδαπός που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε οχήματα στο Αίγιο
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (18) δεκαοκτώ  περιπτώσεις κλοπών
Σε μία περίπτωση ο δράστης πραγματοποίησε αναλήψεις χρημάτων από τραπεζικά καταστήματα με τις κάρτες της παθούσας
Συνελήφθη χθες (5-3-2013) το μεσημέρι, στη Ροδοδάφνη Αχαΐας, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, 37χρονος ημεδαπός, σε  βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξή σωρείας κλοπών  σε οχήματα και αντίσταση.
Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα που οδηγούσε ο  37χρονος στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών.
Στη θέα των αστυνομικών ο δράστης ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να  ακινητοποιηθεί στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της  Ροδοδάφνης, μετά από καταδίωξη.
Κατά τη σύλληψη του, ο δράστης προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, ενώ  παράλληλα ενεργώντας οπισθοπορεία παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά έναν  Αστυνομικό.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 37χρονος το  τελευταίο δίμηνο, εντόπιζε οχήματα σε δημοτικούς χώρους στάθμευσης και  σε πάρκιν καταστημάτων, τα οποία διερρήγνυε, αφαιρώντας κυρίως  χρήματα, κινητά τηλέφωνα και μικροαντικείμενα.
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν  εξιχνιαστεί δέκα οκτώ συνολικά διαρρήξεις σε οχήματα, ενώ το  περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την παράνομη δράση του  ξεπερνά τις 7.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι σε μία περίπτωση ο 37χρονος μετά την κλοπή μετέβη σε  δύο υποκαταστήματα τραπεζών στην Αιγιάλεια, όπου χρησιμοποιώντας  κάρτες της παθούσας προέβη στην ανάληψη χρηματικού ποσού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο  της πρόληψης των κλοπών σε οχήματα συνιστά – παρακαλεί τους  πολίτες τα εξής:
• Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου  σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
• Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη  µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε  για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
• Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να  ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο  κάπου.
• Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα,  ορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή  µέσα στο αυτοκίνητο.
• Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο  όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
• Σε κάθε περίπτωση, όταν τελείται κλοπή σε βάτος σας, να  δηλώνετε το περιστατικό στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.