«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρο Αγρινίου για τα ΕΛΤΑ

Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει την παράδοση των ΕΛΤΑ στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου που πρόσφατα εξήγγειλε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα είναι βαριές – εξαιρετικά αρνητικές τόσο για τους εργαζόμενους στη δημόσια επιχείρηση όσο και γενικότερα για τα λαϊκά στρώματα πανελλαδικά μέχρι το...
πιο απομακρυσμένο χωριό που καλύπτει μέχρι σήμερα το εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων – πρακτορείων των ΕΛΤΑ.
Για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση η επόμενη ημέρα με τους ιδιώτες στο τιμόνι θα φέρει, απολύσεις -μείωση μισθών-χτύπημα του συνόλου των δικαιωμάτων (συμβάσεις, ωράρια, ασφαλιστικό κλπ.). Το παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ είναι αποκαλυπτικό και διδακτικό.
Για τα λαϊκά στρώματα μισθωτούς – επαγγελματίες – αγρότες – συνταξιούχους κλπ. που αξιοποιούν τις υπηρεσίες των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ, η ιδιωτικοποίηση θα σημάνει, χειροτέρευση των υπηρεσιών και πανάκριβα τιμολόγια. Θα στερηθούν αυτών των υπηρεσιών ιδιαίτερα όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές
Μπροστά και σε αυτήν την εξέλιξη οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα του νομού πρέπει να αντιδράσουν από κοινού  με τα ταξικά σωματεία, το ΠΑΜΕ, με τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ να απαιτήσουν να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση τους, να πάρουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους, με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις με εργαζόμενους από άλλες επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται ( π.χ. ΑΤΕ) και με άλλες ΔΕΚΟ.