«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Αιγύπτου για κλοπές σε οικίες στην Ζάκυνθο
Εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις διαρρήξεων σε οικίες από τις οποίες είχαν αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα  χρυσαφικών
Στην κατοχή τους βρέθηκαν δαχτυλίδια, μενταγιόν, κολιέ,  σκουλαρίκια και  αλυσίδες, αξίας 13.000 ευρώ περίπου
Εξαρθρώθηκε ομάδα διαρρηκτών αποτελούμενη από τρία άτομα, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες στην Ζάκυνθο.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (17.08.2012) το μεσημέρι στη...
Νέα Μανωλάδα Πύργου Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας και την Πέμπτη (16.08.2012) το βράδυ στο Μαχαιράδο Ζακύνθου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, τρεις υπήκοοι Αιγύπτου ηλικίας 23,25 και 28 ετών, μέλη της ομάδας για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά για την διερεύνηση υποθέσεων διαρρήξεων σε οικίες εντοπίστηκε αρχικά την Πέμπτη (16.08.2012) το βράδυ ο 25χρονος Αιγύπτιος στο Μαχαιράδο Ζακύνθου, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε από κοινού μαζί με δύο ακόμα ομοεθνής του διέρρηξαν:

·      Το χρονικό διάστημα από την  Πέμπτη (09.08.2012) το πρωί έως την Δευτέρα (13.08.2012) το πρωί στον Παντοκράτορα Ζακύνθου, οικία 47χρονης ημεδαπής από την οποία αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ.

·      Την Πέμπτη (16.08.2012) τις πρώτες πρωινές στο Λαγοπόδο Ζακύνθου, οικία 52χρονης ημεδαπής, από την οποία αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας 10.600 ευρώ.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκαν, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας χθες (17.08.2012) το μεσημέρι στη Νέα Μανωλάδα Πύργου Ηλείας οι δύο Αιγύπτιοι συνεργοί του 25χρονου και σε διαδοχικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκε το σύνολο των κλοπιμαίων που είχε αφαιρεθεί από την οικία στο Λαγοπόδο Ζακύνθου τα ξημερώματα της Πέμπτης (16.08.2012) και μέρος των κλοπιμαίων από την οικία στον Παντοκράτορα Ζακύνθου.

Τα χρυσαφικά που βρέθηκαν επεστράφησαν στις κατόχους τους, ενώ από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά διερευνάται το ενδεχόμενο οι τρεις Αιγύπτιοι να έχουν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων στη Πάτρα.

Ο δράστης είναι ένας 30χρονος ημεδαπός ο οποίος αφαιρούσε χρήματα, προσποιούμενος τον υπάλληλο γραφείου κοινοχρήστων.

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών που είχαν συμβεί πριν επτά μήνες περίπου στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για διάπραξη περιπτώσεων απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα ο δράστης, μετέβαινε σε διαμερίσματα πολυκατοικιών στο κέντρο της Πάτρας όπου προφασιζόμενος τον υπάλληλο γραφείου κοινοχρήστων, εισέπραττε από τους ενοίκους χρηματιστικά ποσά για υποτιθέμενη εξόφληση τους.

Ενεργώντας με τη συγκεκριμένη μέθοδο ο 30χρονος :

  • Την 30-1-2012 το απόγευμα, εξαπάτησε 21χρονη ημεδαπή αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.
  • Την 29-1-2012 το μεσημέρι, εξαπάτησε 20χρονο ημεδαπό αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των 49 ευρώ.
  • Την ίδια ημέρα (29-1-2012) αποπειράθηκε επίσης, να αφαιρέσει χρήματα, για τον ίδιο λόγο και από 68χρονη ημεδαπή χωρίς όμως να το καταφέρει.
  • Την 16-1-2012 αργά το απόγευμα, εξαπάτησε 23χρονη ημεδαπή  αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 54 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 30χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.
 
Συνελήφθη ημεδαπός για διάπραξη κλοπών στο Πύργο

Συνελήφθη προχθές (17-8-2012) το βράδυ, στη παραλία Σπιατζα της Ηλείας, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 29 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα προχθές (17-8-2012) το απόγευμα, ο 29χρονος αφαίρεσε από 48χρονη ημεδαπή την τσάντα της, την οποία είχε αφήσει σε ξαπλώστρα της παραλίας και περιείχε μια φωτογραφική μηχανή, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 65 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανακάλυψη του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες έρευνες από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 29χρονου και τη σύλληψη του.

Στη κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα δυο κινητά τηλέφωνα που είχε αφαιρέσει και το χρηματικό ποσό των 38 ευρώ τα οποία απέδωσαν στην 40χρονη.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε στη συνέχεια η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι πριν τέσσερις ημέρες στη Βαρβασαινα Ηλείας, ο 29χρονος είχε αφαιρέσει μια δίκυκλη μοτοσικλετα 31χρονου ημεδαπού η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στο παθόντα.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας ενώ οι έρευνες για συμμέτοχη του και σε άλλες παράνομες πράξεις συνεχίζονται.

 
Συνεληφθη Αλγερινός για κλοπές κατ΄ εξακολούθηση

Ο δράστης κατά τη σύλληψη του επέδειξε στους Αστυνομικούς πλαστή ταυτότητα Ιταλικών Αρχών

Συνεληφθη χθες (18-8-2012) το μεσημέρι στο 107ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, στο Κιάτο Κορινθίας, από Αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας σε συνεργασία με Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 47χρονος Αλγερινός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, πλαστογραφία και δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.

Ειδικότερα χθες (18-8-2012) το μεσημέρι, ο 47χρονος μετέβηκε με ενοικιαζόμενο όχημα, στην παραλία της Τράπεζας Αχαΐας, όπου διέρρηξε αυτοκίνητο 40χρονου ημεδαπού αφαιρώντας ένα φορητό υπολογιστή, ένα ρολόι και μια τσάντα με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του παθόντα.

Για την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές αναζητήσεις με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του οχήματος του στην Εθνική Οδό και τη σύλληψη του λίγη ώρα αργότερα.

Σε έρευνα που ενηργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου  στο όχημα του συλληφθέντα βρήκαν και κατέσχεσαν το σύνολο των κλοπιμαίων που μόλις είχε αφαιρέσει τα οποία απέδωσαν στον 40χρονο παθόντα.

Στη κατοχή του δράστη, ο οποίος κατά τη προσαγωγή του επέδειξε στους Αστυνομικούς ταυτότητα Ιταλικών Αρχών, βρέθηκαν επίσης δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 1220 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολοθησε προέκυψε ότι ο 47χρονος Αλγερινός είχε ενοικιασει το αυτοκίνητο, χρησιμοποιώντας την ίδια Ιταλική ταυτότητα, από την Αθήνα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.

Τα δυο κινητά τηλεφωνά που βρέθηκαν επίσης στη κατοχή του, τα είχε αφαιρέσει το πρωί της ίδιας ημέρας (18-8-2012) από όχημα 25χρονης ημεδαπής σε χώρο στάθμευσης της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών στα Μέγαρα.

Επίσης η ταυτότητα ιταλικών αρχών που επέδειξε ο 47χρονος Αλγερινός κατασχέθηκε ως πλαστή καθότι το στέλεχος της ανήκει σε παρτίδα ασυμπλήρωτων δελτίων ταυτότητας που είχαν κλαπεί από την Ιταλία.

Ο συλληφθεις ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας,  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.