«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


 Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στη Λευκάδα.

Συνελήφθη χθες (18.08.2012) το πρωί στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 40χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών...


Αναλυτικότερα ο 40χρονος εντοπίστηκε κατά την διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης σε κατάστημα που διατηρεί στη Λευκάδα, στο οποίο βρέθηκαν δύο κουτιά που περιείχαν 100 σφαίρες των 9mm.
Σε τρεις διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στην οικία, σε κατάστημα και σε εμπορική επιχείρηση του 40χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν:
•    ένα υποπολυβόλο MP-40
•    ένα πιστόλι 9mm μάρκας CZ-75 με γεμιστήρα
•    μία κυνηγητική καραμπίνα μάρκας REMIGTON
•    334 φυσίγγια των 9 mm
•    32 φυσίγγια 32 auto
•    ένα περίστροφο μάρκας SMITH AND WESSON 9 mm
•    ένα πιστόλι φωτοβολίδας μάρκας PILAZ
•    6 φυσίγγια των 38 Special
•    13 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου
•    1 φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου
•    μία χάρτινη συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,4 γραμμαρίων
•    δύο μαχαίρια με μήκος λάμας 15 και 20 εκατοστών αντίστοιχα
•    ένα σπαθί με μήκος λάμας 36 εκατοστών το οποίο φέρει σιδερογροθιά στην χειρολαβή
Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Συνελήφθη ημεδαπός στο Πύργο, για κλοπή
καλωδίων της Δ.Ε.Η.

Συνελήφθη χθες (19-8-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στο Πύργο, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 32χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους εντόπισαν τον 32χρονο να αφαιρει είκοσι επτά μέτρα καλώδια από περιφραγμένο χώρο της Δ.Ε.Η. στο Πύργο.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για συμμέτοχη του και σε άλλες παράνομες ενέργειες συνεχίζονται.

 
Εξιχνιάστηκε κλοπή σε οικία στο Βαρθολομιό Ηλείας.  
Εξιχνιάστηκε άμεσα, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, κλοπή που συνέβη χθες (19-8-2012) στο Βαρθολομιό Ηλείας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 24 ετών και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, την 19-8-2012 πολύ νωρίς το πρωί, στο Βαρθολομιό, οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν οικία 27χρονης ημεδαπής και αφαιρώντας κοσμήματα.
Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βαρθολομιού προέκυψε ότι ένας από τους δράστες της κλοπής είναι ο 24χρονος.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδος ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.

 
Εξιχνιάστηκε επίθεση σε βάρος ημεδαπής στη Πάτρα.

Εντοπίστηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς και συνεληφθησαν οι τρεις αλλοδαποί δράστες.

Συνελήφθησαν προχθές (18-8-2012) το απόγευμα, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 20χρονος Αλγερινός και τρεις υπήκοοι Ρουμανίας (δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 20, 14 και 29 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της ληστείας και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα οι τρεις άνδρες, ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν με χρήση βίας, από 56χρονη ημεδαπή, μια αλυσίδα που φορούσε και το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Για τη σύλληψη των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις  από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των δραστών μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και τη σύλληψη τους.

Παράλληλα οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν και την 29χρονη μητέρα του 14χρονου για παραμέληση της εποπτείας του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 
1. Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πάτρα για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου.
Συνελήφθη προχθές (18-8-2012) το πρωί, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, ηλικίας 21  ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. 
Ειδικότερα, ο δράστης πλησίασε 76χρονο ημεδαπό και με την μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσε  από την τσέπη του παντελονιού, το πορτοφόλι του, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 905 ευρώ.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που περιπολούσαν στην περιοχή, ενεργήσαν αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Στην κατοχή του συλληφθέντα, οι αστυνομικοί, βρήκαν και κατέσχεσαν το πορτοφόλι και τα χρήματα που είχε αφαιρέσει, τα οποία και απέδωσαν στον παθόντα.
Ο συλληφθείς  οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

2.Συλληψη ημεδαπής για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Συνελήφθη σήμερα (20-8-2012) νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα  που ενήργησαν οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία της 27χρονης στην Πάτρα, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο δενδρύλλια κάνναβης.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.