«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί στο Αεροδρόμιο Ακτίου.

Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν από τη χώρα με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συνελήφθησαν χθες (7-8-2012) το πρωί, στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, επτά υπήκοοι Ερυθραίας και ένας Σουδανός ηλικίας από 32 έως 32, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για χρήση και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων....


Ειδικότερα, οι οκτώ αλλοδαποί επιχείρησαν να ταξιδέψουν αεροπορικώς από το Άκτιο με προορισμό την Ρώμη.

Κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων, επέδειξαν αυτοκόλλητες θεωρήσεις διαβατηρίων και ταυτότητες Ιταλικών Αρχών οι οποίες όπως διαπιστώθηκε ήταν εξυπαρχής πλαστές.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ενώ τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα κατασχέθηκαν.

 
Συνελήφθησαν πέντε άτομα για λαθρανασκαφή στο Σκιαδά Αχαΐας

Συνελήφθησαν χθες (7-8-2012) το μεσημέρι, στο Σκιαδά Αχαΐας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 44, 39 και 32 ετών καθώς και δυο Αλβανοί ηλικίας 30 και 28 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομίας.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν  επ΄ αυτοφώρω τους πέντε άνδρες να έχουν ανοίξει με τη χρήση σκαπτικών εργαλείων δυο ορύγματα τεσσάρων τετραγωνικών μέτρων περίπου το καθένα με σκοπό την ανακάλυψη αντικειμένων μεγάλης αξίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ τα σκαπτικά τους εργαλεία κατασχέθηκαν.
 
Εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις απάτης στη Πάτρα

Δράστης είναι ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμφανιζόταν ως πωλητής, αφαιρώντας χρήματα ως προκαταβολή για αγορές από τους παθόντες 

Εξιχνιάστηκαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, επτά περιπτώσεις εξαπάτησης ατόμων που είχαν συμβεί στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού για διάπραξη απάτης κατ΄ εξακολούθηση.

Ειδικότερα ο 34χρονος προσποιούμενος τον έμπορο υδραυλικών ειδών ή τον πωλητή κλιματιστικών μηχανημάτων αποσπούσε χρήματα από πολίτες ως προκαταβολή για επικείμενες αγορές τους.

Πιο συγκεκριμένα :

  • Την 3-6-2012 μετέβηκε σε πολυκατοικία στη Πάτρα όπου έπεισε πέντε συνολικά ενοίκους να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά 16 κλιματιστικών μηχανημάτων.
  • Την 13-4-2012 στο Βασιλικό έπεισε 48χρονη ημεδαπή ότι θα την προμήθευε υδραυλικά υλικά σε τιμή χαμηλότερη από αυτή του εμπορίου αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ ως προκαταβολή.
  • Την 8-4-2012 στην Οβρυα, επίσης με την μέθοδο της πώλησης υδραυλικών υλικών σε τιμή χαμηλότερη του εμπορίου απέσπασε 34χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ ως προκαταβολή.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 34χρονου θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παράνομες ενέργειες συνεχίζονται.

Ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμβουλεύουμε τους πολίτες της περιοχής μας να μην πείθονται εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που τους προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δουν πρώτα τα προϊόντα αυτά.

 
Εξιχνιάστηκαν άλλες δυο
απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στη Πάτρα

Δράστης είναι ένας 41χρονοςημεδαπος ενώ αναζητείται ένας ακόμα συνεργός του.

Οι δράστες προσποιούμενοι τους ασφαλιστές αφαιρούσαν χρήματα από τους ηλικιωμένους για υποτιθέμενες οφειλές συγγενών τους.

Εξιχνιάσθηκαν, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων, που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στη Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία, σε βάρος ενός 41χρονου ημεδαπού και ενός ακόμα συνεργού του, που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
Ειδικότερα, την 4-8-2012 το πρωί , οι δύο δράστες ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στην οικία 85χρονης ημεδαπής στη Πάτρα, όπου προσποιούμενοι τους ασφαλιστές, την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ για υποτιθέμενη οφειλή της κόρης της.
Έπειτα οι δράστες εκμεταλευομενοι ολιγόλεπτη απουσία της παθούσας αφαίρεσαν από την κρεβατοκάμαρα, το χρηματικό ποσό των 1300 ευρώ.
Την επόμενη μέρα (5-8-2012) το πρωί στα Ροϊτικα Αχαΐας οι δράστες με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν 86χρονη ημεδαπή αφαιρώντας της το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και κοσμήματα αξίας 500 ευρώ.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ο ένας από τους δράστες των εξαπατήσεων είναι ο 41χρονος ημεδαπός.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζονται.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.
Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.


Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς στην περιοχή των Βραχναίικων.   

Σήμερα (8-8-2012) νωρίς το πρωί, στα Βραχναίικα Πατρών, η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη διαχείριση της εγκληματικότητας στην εδαφική αρμοδιότητα της, πραγματοποίησε αστυνομική επιχείρηση σε δυο καταυλισμούς Ρομά της περιοχής, με τη συμμετοχή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, του Δ΄ Αστυνομικού Τμήματος και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : 48 άτομα
Προσήχθησαν : 32 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.
Συνελήφθη : 1 άτομο για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων.
Κατασχέθηκαν : 
·        Δυο (2) τηλεοράσεις τύπου πλάσμα
·        Μια γεννήτρια
·        Δυο ενισχυτές αυτοκινήτων
·        Μια φωτογραφική μηχανή
Διενεργήθηκαν:  15 κατ’ οίκον έρευνες.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν.