«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 28χρονος για εκβίαση.

Ο δράστης απαιτούσε χρήματα από καταστηματάρχη, για να μην δημιουργήσει επεισόδιο μέσα στο μαγαζί του.

Συνελήφθη χθες (10-8-2012) το μεσημέρι στο Πετρωτό Αχαΐας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας,  ηλικίας 28 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα εκβίασης...


Ειδικότερα χθες (10-8-2012) πολύ νωρίς το πρωί, ο δράστης μετέβηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος 43χρονου ημεδαπού, απαιτώντας το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ προκειμένου να μην δημιουργήσει επεισόδιο το οποίο θα έβλαπτε την εικόνα του καταστήματος στους θαμώνες.

Όταν ο 43χρονος αρνήθηκε την καταβολή των χρημάτων, ο δράστης του επιτέθηκε φραστικά και έπειτα σπάζοντας διάφορα γυάλινα αντικείμενα  που βρήκε στο κατάστημα, τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 28χρονου λίγες ώρες αργότερα.

Ο συλληφθεις θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



1. Σύλληψη δυο αλλοδαπών για κλοπή

Συνεληφθησαν χθες (10-8-2012) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Μαρόκου, ηλικίας 49 και 33 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι δυο αλλοδαποί ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε super  market στη Πάτρα όπου προσποιούμενοι τους πελάτες επιχείρησαν να αφαιρέσουν οινοπνευματώδη ποτά, αξίας περίπου 70 ευρώ.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί και συνεληφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών που μετεβησαν άμεσα στο κατάστημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


2. Εξιχνίαση κλοπής στη Πάτρα

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που είχε συμβεί πριν δέκα μέρες περίπου στη Πάτρα και  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 20, 15 και 12  ετών και άλλων δυο συνεργών τους που αναζητούνται για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα την 28-7-2012 αργά το βραδύ, οι πέντε ημεδαποί μετέβηκαν σε πρατήριο υγρών καύσιμων 35χρονου ημεδαπού στη Πάτρα όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό  ποσό των 2.500 ευρώ.

Από την έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι τρεις από τους δράστες της κλοπής είναι  οι τρεις ημεδαποί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην  Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών.