«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η πυρκαγιά στην Παραβόλα είναι σε επικίνδυνη εξέλιξη!

 Συχνές αναζωπυρώσεις παρατηρούνται στο μέτωπο της φωτιάς στην Παραβόλα Αγρινίου.
 Ένα μέτωπο που επεκτείνεται επικίνδυνα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης.  Ένας μοναδικής ομορφιάς «πνεύμονας πράσινου» …καταστρέφεται!!
Η ελλιπής πυρασφάλεια …η ανεπάρκεια των αρμόδιων αρχών συνέβαλαν και συμβάλουν στην καταστροφή!!
Υπόλογοι έναντι της οργισμένης τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο, όσοι ευθύνονται γι’ αυτή την τραγωδία.
 Είχαμε επισημάνει, Είχαμε γράψει…Είχαμε προειδοποιήσει!!!
Πατήστε ΕΔΩ:

Είχαμε γράψει…Είχαμε προειδοποιήσει πέρυσι στις 6 Σεπτέμβρη, όταν στον ίδιο χώρο εκδηλώθηκε πυρκαγιά:

«Η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη αν είχε επεκταθεί η πυρκαγιά, τόσο από τη βόρεια και ανατολική πλευρά που υπάρχει πυκνή βλάστηση, του σημείου που εκδηλώθηκε η φωτιά, όσο και στην νότια και δυτική που υπάρχει το πευκόφυτο Δασύλλιο της Παραβόλας, που χρήζει πάντα ιδιαίτερης προστασίας.»!

Τότε οι πυρκαγιά έσβησε…σήμερα επεκτάθηκε και συντελείται,  μέχρι και αυτήν την ώρα που γράφονται τούτα τα λόγια, ένα ακόμα μεγάλο οικολογικό έγκλημα εις βάρος του τόπου μας!
 Το δύσβατο της περιοχής και οι δυνατοί αέρηδες, που αλλάζουν κατευθύνσεις, δυσχεραίνουν το έργο κατάσβεσης των πυροσβεστών.
Δύσκολα αυτή η πυρκαγιά να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο κι ακόμα πιο δύσκολα να σβήσει εντελώς μέχρι το βράδυ, όπως είναι γνωστό το σκοτάδι δυσχεραίνει τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.


Τελευταίες πληροφορίες:
Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά είναι σε επικίνδυνη εξέλιξη, παλεύουν με τις φλόγες 70-80 πυροσβέστες, μαζί με τα πεζοπόρα τμήματα, με 15 οχήματα  και την συνδρομή δύο αεροσκαφών πετζετέλ από Αγρίνιο και άλλα  δύο απ’ την Πάτρα. Συμμετείχε στην κατάσβεση και ένα Canadair αλλά αποσύρθηκε λόγω του ισχυρού αέρα.
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Δημήτρης Ντόκας