«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ιερέα στο Πάμφιο Αιτωλ/νίας

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος  Θέρμου, περίπτωση εξαπάτησης ιερέα που είχε συμβεί πριν έξι μήνες περίπου, στο Πάμφιο Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ημεδαπών (άνδρα - γυναίκα) ηλικίας 31 και 41 ετών καθώς και ενός 33χρονου Μπανγκλαντεζου για διάπραξη απάτης κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, ήρθαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιερέα, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους ασφαλιστικού φορέα και...
τον έπεισαν να τους καταβάλλει συνολικά, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, το χρηματικό ποσό των 4.950 ευρώ προκειμένου  του αποδοθούν αναδρομικές εισφορές του ύψους 21.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες για συμμέτοχη τους και σε περιπτώσεις απάτης συνεχίζονται.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια  της πρόληψης του φαινομένου εξαπάτησης ατόμων, παρακαλεί τους πολίτες  και ιδίως τους ηλικιωμένους να μην πείθονται εύκολα με άγνωστα άτομα που τους πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως  γνωστοί συγγενών τους, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους,  ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών  αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών τους προσώπων.

Ιδιαίτερα, εφιστάται η προσοχή στους συνταξιούχους κληρικούς της  περιφέρειας μας, να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα  τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται στο Επικουρικό Ταμείο Κληρικών  και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη  δήθεν εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν  άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

Απόπειρα ληστείας στην Κυλλήνη
 Την 21-8-2012/16.45 στη Ν.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, πλησίον Λιμένα Κυλλήνης, Θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής, στο οποίο επέβαιναν (2) άτομα, εμβολίστηκε από Ι.Χ.Ε. αυτ-το στο οποίο επέβαιναν (6) άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες και έφεραν βαρύ οπλισμό. Ακολούθως, (4) εκ των δραστών αποβιβάστηκαν του οχήματος, ενώ οι (2) συνεργοί τους παρέμειναν στο όχημα και σε κάποια στιγμή έθεσαν φωτιά στο Ι.Χ.Ε., προσέγγισαν το θωρακισμένο όχημα και αφού ξεφούσκωσαν τα λάστιχα σπάζοντας τις βαλβίδες, με βαριοπούλα χτύπησαν το εμπρόσθιο παρ-μπριζ στο κάτω και αριστερό μέρος και αφού πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα (2) φορές, στο εμπρόσθιο παρ-μπριζ, χρησιμοποιώντας πτυσσόμενη σκάλα επιχείρησαν ανεπιτυχώς με τροχό να διαρρήξουν την οροφή του οχήματος. Από το σημείο περισυλλέγησαν διαρρηκτικά εργαλεία, (1) πτυσσόμενη σκάλα και (1) κυνηγετικό φυσίγγιο καραμπίνας. Δράστες διέφυγαν με (3) έτερα οχήματα προς την περιοχή Κάστρο – Κυλλήνης και ακολούθως, (2) εξ αυτών βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και καμένα στις περιοχές Νεοχώρι και Νέα Μανολάδα Ηλείας. Δράστες αναζητούνται.

Εντοπίστηκαν δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν στις οικίες τους δύο ημεδαποί στην Ηλεία
1. Συνελήφθη σήμερα (22-8-2012) το πρωί, στη Μυρσίνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 46 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν σε αυλάκι κοντά στην οικία του 46χρονου, τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούσε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, ενώ τα φυτά κάνναβης αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.
2. Σχηματίστηκε δικογραφία, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, ηλικίας 48 ετών, για καλλιέργεια ναρκωτικών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, κατά τη διάρκεια ερευνών τους, εντόπισαν πολύ κοντά σε αγροικία του 48χρονου, στην Αμαλιάδα, δύο δενδρύλλια κάνναβης τα οποία εκρίζωσαν και κατέσχεσαν.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα δενδρύλλια τα καλλιεργούσε ο 48χρονος ο οποίος και αναζητείται.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρους του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.