«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΦΟΡΤΗΓΑ

 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στα Τριπόταμα Αχαΐας, η οποία διέπραττε κατά εξακολούθηση
κλοπές οχημάτων και πλαστογραφίες στην Αττική.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται δυο συνεργοί τους.

Οι δράστες μετέφεραν τα κλεμμένα οχήματα σε συνεργείο στα Τριπόταμα Αχαΐας όπου τα αποσυναρμολογούσαν
 και τα διέθεταν προς πώληση.

Εξαρθρώθηκε μετά από επισταμένες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, εγκληματική ομάδα η οποία διέπραττε κλοπές οχημάτων και...
πλαστογραφίες κατ΄ εξακολούθηση στην περιοχή της Αττικής.
 
Συνελήφθησαν χθες (4-4-2012) το απόγευμα, στα Τριπόταμα Αχαΐας, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 59, 56 και 45 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και πλαστογραφίας, αντίσταση και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι ίδιες, κατά περίσταση, κατηγορίες βαρύνουν και δύο ακόμα ημεδαπούς συνεργούς των συλληφθέντων οι οποίοι αναζητούνται.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας προέκυψε ότι οι πέντε ημεδαποί το τελευταίο χρόνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα κλέβοντας οχήματα, ιδίως φορτηγά από περιοχές της Αττικής, στα οποία αφού παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας και έθεταν πλαστές πινακίδες, τα μετέφεραν σε συνεργείο του 59χρονου στα Τριπόταμα, όπου τα αποσυναρμολογούσαν και τα διέθεταν προς πώληση.
 
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία που προέκυψαν από πολυήμερες έρευνες, με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων πραγματοποίησαν έρευνα σε συνεργείο αυτοκινήτων του 59χρονου στα Τριπόταμα Αχαΐας.

Στην θέα των αστυνομικών ο 59χρονος εισήλθε σε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα και τράπηκε σε φυγή αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Κατά τη διαφυγή του παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας ο οποίος  του έκανε σήμα στάσης τραυματίζοντάς τον ελαφρά στα άκρα.

Στη συνέχεια από την εποχούμενη και πεζή καταδίωξη που ακολούθησε, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 59χρονο ο οποίος κατά τη σύλληψη του προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
 
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του 59χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο μπρελόκ με δέκα συνολικά κλειδιά φορτηγών και μοτοσικλετών.

Έπειτα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο συνεργείο αυτοκινήτων του 59χρονου, παρουσία του 45χρονου συνεργού του, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

  • Ένα φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί πριν λίγες ημέρες από 35χρονο ημεδαπό στο Περιστέρι Αττικής.
  • Ένα φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί πριν ένα μήνα από 58χρονο ημεδαπό στο Ίλιον Αττικής.
 
·         
·        Ένα φορτηγό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί πριν από δέκα μήνες περίπου από 60χρονο ημεδαπό στον Πειραιά και στο οποίο είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
·        Μία δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία είχε αποξυστεί ο αριθμός πλαισίου.
·        Ένα ταμπλώ φορτηγού.
·        Τέσσερις καθρέπτες φορτηγών.
·        Μία άδεια κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου.
·        Πενήντα δύο (52) πλαστά ειδικά σήματα ασφαλιστικά σήματα ασφαλιστικών εταιρειών.
·        Πενήντα πέντε (55) πλαστές βεβαιώσεις ασφάλειας.

Όλα τα πειστήρια που κατασχέθηκαν φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Κλειτορίας και θα αποδοθούν στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Καλαβρύτων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.