«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ


 Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Ελλάδα στην Ιταλία.


Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί διακινητές και τριάντα παράνομοι μετανάστες.

Συνελήφθησαν χθες (28-4-2012) αργά το απόγευμα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις αλλοδαποί άνδρες υπήκοοι Ιράκ, Ιράν και Αλβανίας, ηλικίας 27, 34 και 30 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας η οποία...
 
σκοπό είχε την διακίνηση και την προώθηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Επίσης συνελήφθησαν, στα πλαίσια της αστυνομικής επιχείρησης, τριάντα συνολικά παράνομοι μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων οι οποίοι δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη Χώρα μας.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας και της Τροχαίας Μεσολογγίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν χθες (28-4-2012) το απόγευμα, στο κόμβο Αγριλιάς της Εθνικής Οδού Αντιρρίου  
 Ιωαννίνων, ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος Ιρακινός και επέβαινε ως συνοδηγός ο 34χρονος Ιρανός. Στη θέα  των αστυνομικών, οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς μέσω κινητού  
τηλεφώνου να πραγματοποιήσουν τηλεφωνική κλήση ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δυο συνολικά κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim.

Μετά την πάροδο λίγων λεπτών από το σημείο διήλθε ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 30χρονος Αλβανός. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί στο πίσω μέρος του οχήματος βρήκαν  
τριάντα συνολικά παράνομους μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων οι οποίοι στερούνταν νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο κινητά τηλέφωνα με τρεις κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 510 ευρώ.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες ενεργούσαν ως  εγκληματική ομάδα η οποία μετέφερε παράνομους μετανάστες από την  Ελλάδα στην Ιταλία. Οι συλληφθέντες είχαν διακριτούς ρόλους καθότι οι επιβαίνοντες στο πρώτο όχημα λειτουργούσαν ως προπομποί οι οποίοι καθόριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν, επιτηρώντας παράλληλα τη διαδρομή για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Για τη μεταφορά από την Ελλάδα στην Ιταλία ο κάθε αλλοδαπός είχε  καταβάλλει στους τρεις διακινητές το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των τριών αλλοδαπών προέκυψε ότι σε βάρος  του 27χρονου Ιρακινού έχουν επιβληθεί περιοριστικοί οροί από τον κ. Ανακριτή Ιωαννίνων καθότι είχε κατηγορηθεί ξανά πριν από έξι μήνες  περίπου για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών.

Τα οχήματα των δραστών κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αδικήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  
Μεσολογγίου.

Σύλληψη για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας

Κατασχέθηκαν περισσότεροι από 2.000 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι.


Συνελήφθη, χθες (26-4-2012) το μεσημέρι, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένα αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 42 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, εντόπισαν τον 42χρονο να κατέχει 1341 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους παραγωγής ήχου (CD) καθώς και 680 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους παραγωγής εικόνας (DVD).

Σε έρευνα που ακολουθησε στην οικία του αλλοδαπού στη Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν άλλους 70 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους.

Ο συλληφθείς θα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 
  Σύλληψη στην Πάτρα για οπλοκατοχή.

Κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο σιδερένιο γκλοπ.

Συνελήφθη σήμερα (28-4-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον 30χρονο, βρήκαν και κατέσχεσαν ένα πτυσσόμενο σιδερένιο γκλοπ μήκους 40 εκατοστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη ένας ημεδαπός για ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν δεκαέξι φαρμακευτικά δισκία.

Συνελήφθη χθες (27-4-2012) αργά το απόγευμα, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 34 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη και χάπια).

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε έλεγχο που ενέργησαν στον 32χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν 16 ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα ηρωίνης, το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.