«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Aνακοίνωση της ΠΑΣΥ για την απεργία των ναυτεργατών

      Η αγροτιά είναι αλληλέγγυα και στηρίζει το δίκαιο αγώνα  των ναυτεργατών  

Η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ και ο δίκαιος αγώνας των ναυτεργατών, έχει τη στήριξη και αλληλεγγύη της αγροτιάς, παρά την πρωτοφανή συκοφαντική επίθεση, που έχει εξαπολυθεί από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, τα «παπαγαλάκια» τους και τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και βιομηχάνων. 
Παρουσιάζουν μια άλλη πλαστή, ψεύτικη εικόνα  με στόχο να...
δημιουργήσουν συνθήκες «κοινωνικού αυτοματισμού». Μέθοδο που ξέρουμε καλά , αφού επιχειρήθηκε έντονα με τον ίδιο τρόπο, ενάντια στα μπλόκα κι τους πολυήμερους  μεγάλους αγώνες των αγροτών το 1997.
Υποκριτικά κόπτονται, πως θα σαπίσουν τα  προϊόντα και οι αγρότες θα έχουν απώλεια εισοδήματος. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες τόνοι σαπίζουν στα χωράφια και τις αποθήκες, γιατί οι μεγαλέμποροι τα θέλουν τσάμπα! Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την αγροτιά και την επιβίωση της, απλά τώρα προσπαθούν  να στρέψουν τους μικρομεσαίους αγρότες ενάντια στους ναυτεργάτες, για να κρύψουν ότι στην πραγματικότητα τους εφοπλιστές και το κεφάλαιο στηρίζουν.
Είναι περίσσιο θράσος και υποκρισία, να μιλάνε για τα συμφέροντα των αγροτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και ο υπόλοιπος θίασος του ευρωμονόδρομου. Όταν με τις πολιτικές τους, σε συμφωνία με την Ε.Ε και με την πλήρη στήριξη που δίνουν στην ΚΑΠ έχουν οδηγήσει στον αφανισμό και στο ξεκλήρισμα εκατοντάδες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά.
Παρουσιάζονται ως  «προστάτες» του εισοδήματος των αγροτών, όταν με τις πολιτικές τους έχουν διαλύσει τον πρωτογενή τομέα και οδήγησαν την πλειοψηφία μικρών και μεσαίων αγροτών στη χρεοκοπία.  
Είναι η πολιτική τους που:
 επιτρέπει στα μονοπώλια να αυξάνουν ασύδοτα τις τιμές στα μέσα και εφόδια,  ανεβάζοντας έτσι  κατακόρυφα το κόστος παραγωγής.
αναγκάζει τους αγρότες να πουλάνε ακόμη και κάτω από το κόστος παραγωγής τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα η λαϊκή κατανάλωση να τα αγοράζει πανάκριβα, εξασφαλίζοντας τεράστιο κέρδος στους μεγαλέμπορους και μεγαλοεισαγωγείς.
ξεθεμελίωσε εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, μείωσε τους μισθούς και τις συντάξεις, δημιούργησε ως τώρα πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, μείωσε δηλαδή την αγοραστική δυνατότητα του λαού με συνέπεια τα αγροτικά προϊόντα να παραμένουν απούλητα καθώς ο λαός δεν έχει χρήματα να τα αγοράσει, αν και τα χρειάζεται για τη διατροφή του.
στηρίζει τους εφοπλιστές να αυξάνουν τα ναύλα κατά 26% για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων, εκτοξεύοντας το κόστος παραγωγής του αγρότη. Βέβαια για  τον εφοπλιστή έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, όχι όμως και για τον αγροτοπαραγωγό.
Είναι αυτά τα ίδια κόμματα που χτυπούν τους ναυτεργάτες και στάθηκαν εχθρικά σε κάθε κινητοποίηση των μικρομεσαίων αγροτών για το δικαίωμα τους να καλλιεργούν, να παράγουν, να επιβιώνουν. Όταν δεν μπόρεσαν  να ανακόψουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα της αγροτιάς, προχώρησαν στην ανοιχτή τρομοκρατία, την συκοφάντηση των αγώνων, τον «κοινωνικό αυτοματισμό» με τους μεγαλοξενοδόχους και τις μεγαλοεταιρείες μεταφορών.
Αυτοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους αγρότες, είναι οι ίδιοι που όταν παλεύουν οι αγρότες στα μπλόκα του αγώνα τους χαρακτηρίζουν «τσιφλικάδες», τεμπέληδες που δήθεν δεν παράγουν αλλά «τρώνε» τις επιδοτήσεις, μεγαλοαγρότες που ξοδεύουν τις επιδοτήσεις στην διασκέδαση και πολλά άλλα.
Είναι οι ίδιοι που σήμερα συκοφαντούν τους ναυτεργάτες και  το 1997 έριχναν νύχτα ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των τρακτέρ, ξεφούσκωναν λάστιχα, έσπαζαν παρμπρίζ, και ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε τους αγωνιστές αγρότες «γαϊδούρια»!
Είναι οι ίδιοι που ως κυβέρνηση, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, έχουν σε πολιτική επιστράτευση τους ναυτεργάτες και ταυτόχρονα έστησαν πάνω από 7000 αγροτοδικεία σε όλη την Ελλάδα, δίκασαν και καταδίκασαν χιλιάδες αγρότες με στόχο να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις τους και να τους τρομοκρατήσουν, να σκύψουν το κεφάλι και να δεχτούν την μείωση του εισοδήματος και τον αφανισμό τους.
Είναι οι ίδιοι, που δια στόματος Καρατζαφέρη απαιτούσαν να σταλεί  Εισαγγελέας στα αγροτικά μπλόκα το 2010 και να κινηθούν τρομοκρατικές διώξεις στους αγρότες που συμμετείχαν.
Καλούμε τους αγρότες  να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Η επίθεση ενάντια στους ναυτεργάτες που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές, ΜΜΕ και κόμματα του κεφαλαίου, είναι ή ίδια επίθεση με την ίδια μορφή και ψέματα, που έχουμε και εμείς υποστεί οι αγρότες. Τα έχουμε βιώσει στο πετσί μας,  κάθε φορά  όταν αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας στην ζωή και την επιβίωση. Δεν ευθύνονται οι ναυτεργάτες για την μείωση του εισοδήματος μας, για την αύξηση του κόστους παραγωγής, για τα χαράτσια στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα σπίτια μας, τις γεωτρήσεις, τις σταυλικές εγκαταστάσεις, την αύξηση του αγροτικού ρεύματος, την άγρια φορολόγηση που μας ετοιμάζουν. Οι νυν όψιμοι «προστάτες», χθεσινοί και αυριανοί κατήγοροι των αγώνων μας ευθύνονται!
Ο μόνος δρόμος είναι η συμμαχία σαν μια γροθιά των εργαζομένων της πόλης και του χωριού, μαζί με  τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Για να βάλουμε φρένο στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που ζούμε και να την ανατρέψουμε στην προοπτική οικοδόμησης μιας κοινωνίας που θα αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης και Λαϊκή Εξουσία, κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ
9/4/2012