«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...


Η κάλπικη «ανατροπή» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι μπορεί να προκύψει από τις εκλογές το «νέο μπλοκ εξουσίας», με βάση τη συνεργασία που έχει κάνει με κάποιους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως η Σ. Σακοράφα, ο Κουρουμπλής, άλλες δυνάμεις του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, κάποιους του Δημαρά, δηλαδή με κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας, λέει ότι η ψήφος στα ψηφοδέλτιά του είναι ψήφος ανατροπής.
Τι θα ανατρέψει;
Την κυβέρνηση, αφού ως λύση προβάλλει μια «αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα την αριστερά». Επομένως, όταν μιλά για «νέο μπλοκ εξουσίας», εννοεί μια άλλη κυβέρνηση. Δεν εννοεί ανατροπή της αστικής εξουσίας, αφού δε θέλει τέτοια ανατροπή. Άρα η ανατρεπτική ψήφος είναι απάτη...
Καλλιεργεί συγχύσεις και κάλπικες ελπίδες ότι μπορεί να έρθει φιλολαϊκή διέξοδος με τις εκλογές.

Για ποια κυβέρνηση μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ;
Για την κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση, η οποία έχει ως προαπαιτούμενο το μνημόνιο, ενάντια στο οποίο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα επαναδιαπραγματευθεί μέσα στην ΕΕ. Δε λέει ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, καταργεί το μνημόνιο, δεν πληρώνει τους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει τίποτα απ' όλ' αυτά. Και δεν τα λέει γιατί ξέρει ότι πρέπει να συγκρουστεί με την ΕΕ και με το κεφάλαιο στην Ελλάδα που σε όφελός του εφαρμόζονται τα μέτρα του μνημονίου, όλα τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα για να αυξάνεται η κερδοφορία του κεφαλαίου. Αλλά δεν έχει γραμμή σύγκρουσης με την ΕΕ, ίσα - ίσα το αντίθετο, είναι υπέρ της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση αναγνωρίζει το χρέος που δημιούργησαν οι καπιταλιστές και πληρώνει ο λαός. Τώρα λέει «πρώτα οι μισθοί και οι συντάξεις και μετά οι δανειστές. Αλλά γιατί να πληρώνει ο λαός τους δανειστές; Ακόμη και αν πετύχει την επαναδιαπραγμάτευση, αυτή είναι αντιλαϊκή.
Αρχικά μιλούσε για αναγνώριση του «νόμιμου» και κούρεμα του «παράνομου». Το «κούρεμα» το έκαναν οι αστοί. Τώρα λέει συμφωνία με τους δανειστές για προσωρινή στάση πληρωμών για 5 χρόνια και μετά, αφού θα υπάρξει ανάπτυξη, καπιταλιστική, δηλαδή των επιχειρήσεων, να το πληρώσουμε, δηλαδή να πληρώσει ο λαός. Τα αντεργατικά μέτρα, βεβαίως, δεν έχουν σχέση με το χρέος, αλλά με την ανταγωνιστικότητα.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι με την ανταγωνιστικότητα.

Είναι, λοιπόν, φιλολαϊκή ή αντιμνημονιακή πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ανάπτυξη, ενισχύοντας τη λεγόμενη «πραγματική οικονομία», κόντρα στους τραπεζίτες και θα βάλει τις τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του θα ενισχύσει βιομήχανους, μεγαλέμπορους, εφοπλιστές. Άρα θα ενισχύσει τους καπιταλιστές. Μιλά επίσης για αναδιανομή. Δηλαδή, πάλι από τη μια, η πολιτική του θα ενισχύει το κεφάλαιο και από την άλλη θα τους παίρνει μέρος των κερδών τους για να το δίνει σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνική πολιτική.
Δηλαδή από τη μια θα τους ενισχύει και από την άλλη θα τους τα «παίρνει»;
Αυτό και αν είναι κοροϊδία. Πολύ περισσότερο που αυτό, δηλαδή η αύξηση των μισθών, των συντάξεων, εμποδίζεται από την ΕΕ και αυτό φαίνεται σε κάθε κράτος - μέλος της όπου με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα.
Στη Γαλλία υπάρχουν 8 εκατομμύρια φτωχοί,
στη Γερμανία 7,5 εκατομμύρια με μισθό 400 ευρώ, συνταξιούχοι με 140 ευρώ

Αλλά με την ΕΕ και την ευρωζώνη συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κοροϊδεύει λοιπόν ασύστολα μ' αυτά που λέει. Αλλωστε, στην εκλογική του διακήρυξη, αυτό που υπόσχεται είναι ελάχιστο εισόδημα για όλους να επαναφέρει αλλά σε βάθος τετραετίας και όχι άμεσα τους μισθούς στην προηγούμενη Εθνική Συλλογική Σύμβαση, των 750 ευρώ μεικτά, τα επιδόματα ανεργίας στο προηγούμενο επίσης πενιχρό επίπεδο κ.λπ.
Μιλά για δημόσιο έλεγχο στις τράπεζες, για να δίνουν τα λεφτά στην ανάπτυξη, δηλαδή στην πραγματική οικονομία. Κοροϊδεύει όταν τις διαχωρίζει π.χ. από τη βιομηχανία, γιατί βασικά οι τράπεζες είναι για να δανείζουν τη βιομηχανία, το εμπόριο κ.λπ. Ασε που βρίσκονται σε μονοπωλιακούς ομίλους με άλλες επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, ο όμιλος Λάτση έχει τη Γιούρομπανκ αλλά και την Πετρόλα, και βαπόρια κ.λπ. Τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Από τη μια θα έχει υπό δημόσιο έλεγχο τη Γιούρομπανκ και από την άλλη θα ενισχύει την Πετρόλα;
Ενα μικρό μόνο δείγμα της αναξιοπιστίας του ότι έχει φιλολαϊκή πολιτική είναι ότι οι δυνάμεις του σε συνδικάτα υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις με μειώσεις μισθών, όπως π.χ. στα ΕΛΠΕ για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, στα Super Market Βερόπουλος 12% στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και 10% στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, στους εμποροϋπαλλήλους.
Αυτή η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την επαναδιαπραγμάτευση στην ΕΕ θυμίζει το δρόμο του Α. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ του '81 που έλεγε προεκλογικά έξω από την ΕΟΚ, θα συγκρουστούμε για να αποδεσμευτεί η Ελλάδα, αλλά μετεκλογικά είπε μέσα στην ΕΟΚ γιατί το έξω ήταν ασύμφορο. Αναξιοπιστία και τυχοδιωκτισμός σε όλο τους το μεγαλείο.

***
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αναδιανομή υπέρ των εργατών;

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως ένα από τα φιλολαϊκά μέτρα της αντιμνημονιακής κυβέρνησης, την οποία προπαγανδίζει ως μοναδική διέξοδο για το λαό, την αναδιανομή του πλούτου που μέρος της είναι η αύξηση των μισθών των εργαζομένων. Είναι αληθινές οι προθέσεις του;

Ανεξάρτητα από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες να το επιτύχει. Το λέμε, γιατί αφενός στις 10 προτάσεις του για την οικονομία προβάλλει την άποψη ότι θα επαναφέρει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας από τα 511 ευρώ μεικτά σήμερα στα 751. Αφετέρου, η δράση του αποκαλύπτει το αντίθετο, ότι δηλαδή στο συνδικαλιστικό κίνημα και σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις υπογράφει μειώσεις μισθών.

Για παράδειγμα, στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλειοψηφεί στο σωματείο του χώρου σε συνεργασία με ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ υπέγραψαν σύμβαση που προβλέπει:

Μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου κατά 15 λεπτά τη μέρα = 12 μέρες το χρόνο, άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο εργολάβων στο χώρο της φύλαξης του χώρου, εξαιρώντας τους αντίστοιχους εργαζόμενους από τη ΣΣΕ.
• Στην εταιρεία «Ασπροφός», μελετητική εταιρεία στο χώρο της ενέργειας, με το ίδιο ακριβώς σχήμα ο ΣΥΡΙΖΑ («Αυτόνομη Παρέμβαση») έπραξε περίπου τα ίδια που έπραξε στα ΕΛΠΕ.
• Το επιχειρηματικό σωματείο στα Super Market Βερόπουλος, το οποίο στηρίζει την εκλογή της Αυτόνομης Παρέμβασης στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση που προβλέπει μείωση μισθών 12% στους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και 10% στους εργαζόμενους με μερική απασχόληση.
• Στον ΗΣΑΠ, το σωματείο του χώρου, όπου πλειοψηφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, από κοινού με την ΔΑΚΕ υπέγραψαν σύμβαση που ενσωματώνει τις μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 35%, επισφραγίζοντας τη συρρίκνωση των αποδοχών των εργαζομένων.
Και βέβαια στους εμποροϋπαλλήλους. Όπου, πριν από τη διερευνητική συνάντηση με τους εμπόρους, ο κ. Βασιλόπουλος, στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δήλωνε στη ΝΕΤ: «Πάμε στη διαβούλευση προτείνοντας πάγωμα μισθών».
Τέτοια συναλλαγή για να σωθούν οι επιχειρηματίες από την κρίση.
 Ο «αριστερός» εργατοπατέρας βάζει πλάτη για τη μεταφορά των συνεπειών της στους εργαζόμενους. Και μετά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «αναδιανομή εισοδημάτων» σε όφελος των εργαζομένων. Τα ρεπορτάζ των αστικών καναλιών που παρακολούθησαν την εξέλιξη διαπίστωσαν ότι ο κ. Βασιλόπουλος και η παρέα του «συμφώνησαν να υπάρχει μηχανισμός ανάσχεσης της ανεξέλεγκτης μείωσης των μισθών» και ότι «οι εργαζόμενοι συζητούν θετικά μια λελογισμένη μείωση μισθών». Και βεβαίως όταν πάει σε διαπραγμάτευση χωρίς καν αύξηση, με δεδομένη την απαίτηση των μεγαλεμπόρων για μειώσεις πάνω από 10%, θα πάει για υπογραφή με μείωση.

Σκεφτείτε, αν τώρα προεκλογικά πάνε και υπογράφουν για μειώσεις μισθών, τι θα κάνουν αν κυβερνήσουν.

Τέτοια, επομένως, κυβερνητική εντολή ζητά ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να παζαρεύει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι... Οι αντιμνημονιακοί λεονταρισμοί και οι φωνές τάχα πως θα κάνει καπιταλιστές και ΕΕ να υποταχτούν στην κυβέρνησή του και θα μοιράσουν πλούτο στους εργαζόμενους είναι για τα πανηγύρια. 'Η, πιο σωστά, πολιτική απάτη. Που πασχίζει να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους στην πολιτική των αστών. Όπως κάνει στην πράξη το στέλεχός του ο κ. Βασιλόπουλος, τα άλλα του στελέχη στους άλλους χώρους. Να γιατί, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι όχι μόνο αφερέγγυα δύναμη, αλλά τυχοδιώκτες.
Καμιά εμπιστοσύνη, ιδιαίτερα σε όσους από τους λαϊκούς ανθρώπους ελπίζουν πως μια «αριστερή» κυβέρνηση θα φέρει καλύτερες μέρες.

  Τα κείμενα μας τα έστειλε ο Δ.Δ.