«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Ενημέρωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

          ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Η.ΗΛΙΟΥ 5 ΤΚ.30100· ΤΗΛ κ. ΦΑΞ 26410-32317·isa@otenet.gr·www.isagrinio.gr
                                                                                                                                                 
                                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναστολή συνεργασίας των εργαστηριακών γιατρών, μελών μας από την εκτέλεση εξετάσεων και διακοπή κάθε συνεργασίας με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.   από 09-04-2012.
            Ο Ιατρικός  Σύλλογος Αγρινίου, αναγνωρίζοντας τα ανυπέρβλητα προβλήματα των ιδιωτών εργαστηριακών γιατρών όλης της χώρας και του  Αγρινίου, συμπαρίσταται στον αγώνα τους για επιβίωση...

            Η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω άρνησης πληρωμής των δεδουλευμένων από τον ΕΟΠΥΥ και λοιπά Ταμεία, παρά τις υποσχέσεις περί αποπληρωμής έως 31-03-2012, δεν τους αφήνει περιθώρια άλλης αναμονής.
             Μετά την ομόφωνη απόφασή τους  τους, καλούνται οι εργαστηριακοί γιατροί από 09-04-2012 να εξετάζουν τους ασθενείς τους εκδίδοντας την νόμιμη απόδειξη  παροχής υπηρεσιών, μέχρι την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ                                             Γ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ           
   

              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

          ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 Η.ΗΛΙΟΥ 5 ΤΚ.30100· ΤΗΛ κ. ΦΑΞ 26410-32317·isa@otenet.gr·www.isagrinio.gr
                                                                                                                                                 
                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έντονη αντίθεσή του στις εφαρμοζόμενες πολιτικές υγείας εκφράζει για άλλη μια φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου. Διαμαρτύρεται γιατί η υγεία και η περίθαλψη του λαού αντιμετωπίζεται σήμερα με λογιστικούς-περιοριστικούς όρους.
Ο ΕΟΠΥΥ εδώ και 3 μήνες λειτουργεί πρόχειρα χωρίς σχεδιασμό, προβληματικά με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των γιατρών και ασφαλισμένων. Η έλλειψη γιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, επιδεινώνει την λειτουργία του και την περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Τα εργαστήρια  των μονάδων του ΕΟΠΥΥ υπολειτουργούν και άλλα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα να σπαταλούνται οι πόροι υγείας και ένας μεγάλος όγκος εξετάσεων να κατευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις  υγείας με αποτέλεσμα μεγάλο κόστος υγείας να μετακυλύεται στις τσέπες των ασφαλισμένων.
Τα  Νοσοκομεία λειτουργούν με σοβαρές ελλείψεις. Οι εφημερίες των γιατρών καθίστανται προβληματικές και η μείωση της αποζημίωσης δημιουργεί προβλήματα στις ήδη πενιχρές αμοιβές των νοσοκομειακών γιατρών. 50 Νοσοκομεία οδηγούνται στο κλείσιμο μετά την συγχώνευσή τους και η πλήρης αποδυνάμωση του ΕΣΥ, θα οδηγήσει σε κίνδυνο την περίθαλψη των πολιτών.
Τα αποθεματικά του κλάδου υγειονομικών (ΤΣΑΥ του ΕΤΑΑ υπέστησαν απομείωση της τάξεως 70%, με αποτέλεσμα το μέλλον των συντάξεων των γιατρών να είναι αβέβαιο.
Ο  Ι.Σ.Α. καταγγέλλει τον διασυρμό και την κατασυκοφάντηση ολόκληρου του ιατρικού σώματος, από φορείς της Πολιτείας με ορισμένα ΜΜΕ, μέσα από ανώνυμες αναφορές για παραβατικές συμπεριφορές λειτουργών Υγείας.
Καλούμε τους φορείς της Πολιτείας και τα ΜΜΕ, να σταματήσουν να κλονίζουν την εμπιστοσύνη του Έλληνα ασθενή έναντι των λειτουργών της υγείας και τα ΜΜΕ να αναφέρονατι μόνο σε επώνυμα και πραγματικά περιστατικά, απόλυτα τεκμηριωμένα και βεβαιωμένα. Για το λόγο αυτό ο Ι.Σ.Αγρινίου, θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας του Έλληνα γιατρού.
Στηρίζουμε τις επισχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών, για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τις αντιδράσεις τους για τις μεγάλες ελλέιψεις που παρατηρούνται στα νοσοκομεία, την μείωση της αποζημίωσης των εφημεριών τους, το επικείμενο κλείσιμο των 50 νοσοκομείων της χώρας και την μεγάλη ελάττωση της αξίας των αποθεματικών των νοσοκομείων  που είχαν κατατεθεί στην τράπεζα της Ελλάδος.
Ζητούμε την άμεση καταβολή των οφειλομένων, από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τους γιατρούς κλινικούς και εργαστηριακούς, που ξεπερνά τους 18  περίπου μήνες, διαφορετικά ο ιατρικός κόσμος θα στραφεί δικαστικά, αναζητώντας και προσωπικές ευθύνες από τους υπεύθυνους.
Ο ιατρικός κόσμος καλείται σύσσωμος να κινηθεί για να προστατεύσει την υγεία του Ελληνικού λαού και για καθολική δωρεάν πρόσβασή του στις υπηρεσίες Υγείας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ                                   Γ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ