«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών
η απεργία των ναυτεργατών 10 και 11 Απρίλη αφορά όλο το λαό.


Είναι μορφή πάλης  ενάντια στην πολιτική που «σηκώνει κάβους» για να μπει η ανασφάλιστη δουλειά στα πλοία και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, είναι  αγώνας για...
ακτοπλοΐα που θα διασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους ναυτεργάτες, αγώνας για  φτηνή και με ασφάλεια θαλάσσια μεταφορά.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των στηριγμάτων της, της ΕΕ, δίνει νέα προνόμια στους εφοπλιστές. Αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων και των ναυτεργατών που τους οδηγεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των γιορτών, που καταλαβαίνουμε όλοι την ανάγκη ο εργατόκοσμος, η νεολαία, να βρεθούν με τις οικογένειες τους και να ξεκουραστούν.
Τα βέλη μας και την αγανάκτηση μας πρέπει να τα στρέψουμε στη σωστή κατεύθυνση. Να σημαδέψουμε την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη . Ο ναυτεργάτης δεν είναι αντίπαλος. Η εργατική τάξη ενιαία πρέπει και μπορεί να απαντήσει στο μαύρο μπλοκ, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Θέλουν τους εργάτες στεριάς και θάλασσας φτηνούς και ανασφάλιστους
Η ασταμάτητη επίθεση που εδώ και μέρες εξαπολύουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των άλλων αστικών κομμάτων, των ΜΜΕ, των εφοπλιστών, επιδιώκει να αποτρέψει και να βάλει εμπόδια στην πάλη όλου του λαού, ενάντια στην άρση του καμποτάζ και συνολικά την πολιτική που θέλει τις θάλασσες χώρο δράσης των μονοπωλίων. Γι´ αυτό θέλουν να χτυπήσουν με απεργοσπαστικούς και τρομοκρατικούς μηχανισμούς την απεργία, γι’ αυτό θυμούνται ξαφνικά τους νησιώτες που οι ίδιοι έχουν απομονώσει, γι’ αυτό επικαλούνται τους μικροπαραγωγούς που οι ίδιοι έχουν καταδικάσει στην ανέχεια. Επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό αλλά δε θα τους περάσει!
Είμαστε με τους ναυτεργάτες και τους αγώνες τους. Καταγγέλλουμε τους εφοπλιστές τους μεγαλοξενοδόχους τους μεγαλεμπόρους τους μεγαλοπαραγωγούς και όλα τα τσιράκια τους που  από το πρωί ως το βράδυ διαμορφώνουν πολεμικό  κλίμα ενάντια στην αγωνιστική  στάση των εργαζομένων  και από την άλλη οι υποκριτές κάνουν πως στεναχωριούνται για την κόλαση που δημιουργούν στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Όχι δεν θα αυτοκτονήσουμε  θα αγωνιστούμε για την ανατροπή σας.
Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σωματείο Ιματισμού
Σωματείο Μετάλλου
ΣΤΕΗ,
 Σωματείο Ηλεκτροσυγκολλητών,
 Σωματείο Εργαζομένων στην  Κεραμοποιία
Σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ
Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών