«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Περιβαλλοντικές δράσεις των δημοτικών σχολείων 2ου Αγρινίου και Λουσικών Κ. Αχαΐας

Στην ιστοσελίδα των υγροτόπων διεθνούς σημασίας Ramsar οι περιβαλλοντικές δράσεις των δημοτικών σχολείων 2ου Αγρινίου και Λουσικών  Κ. Αχαΐας

Τις περιβαλλοντικές εκδηλώσεις του 2ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου και Λουσικών Κ. Αχαΐας αναδεικνύει η ιστοσελίδα Διεθνούς Σημασίας της Σύμβασης Ραμσάρ.
 Στα πλαίσια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και με την καθοδήγηση του περιβαλλοντολόγου κ. Μαμάση Διονύση τα δυο σχολεία πραγματοποίησαν ενημερωτικές δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων...

  Ο περιβαλλοντολόγος κ. Μαμάσης Διονύσης σημειώνει ότι «στόχος των εκδηλώσεων ήταν η περιβαλλοντική ενημέρωση, αγωγή και ευαισθητοποίηση των μαθητών για τα πιο ευάλωτα οικοσυστήματα που είναι οι υγρότοποι. Είναι αξιόλογο που τα δημοτικά σχολεία Λουσικών και 2ου Αγρινίου προβάλλονται για τη περιβαλλοντική δράση τους ανάμεσα από σημαντικές εκδηλώσεις φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που λάβανε χώρα ανά τον κόσμο Αυστραλίας, Αργεντινής, Χιλής, Γαλλίας, Ινδίας, Κένυας, Μεξικού, Ισπανίας κτλ. Η Δυτική Ελλάδα πλούσια σε υγρό στοιχείο και φυσικό πλούτο έχει την τύχη να διαθέτει υγροτόπους διεθνούς κύρους με υψηλή οικολογική αξία και πλούσια βιοποικιλότητα».
Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου το θέμα της περιβαλλοντικής εκδήλωσης ήταν «Τριχωνίδα, Λίμνη Ζωής».  Στα Λουσικά Κ. Αχαΐας οι μαθητές στείλανε το μήνυμα τους με τις ζωγραφιές που δημιούργησαν και την ενεργό συμμετοχή τους στην εκδήλωση Οικοσύστημα Διεθνούς Σημασίας «Υγρότοποι-ΔάSOS Στροφυλίας».