«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Θέλουν να ρίξουν στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης!


Νίκος Μωραΐτης
«Να πιάσει τόπο η λαϊκή οργή και αγανάκτηση απέναντι στη θύελλα των αντεργατικών μέτρων που τα κόμματα και οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας εφάρμοσαν και είναι αποφασισμένες την επόμενη μέρα των εκλογών να επεκτείνουν, ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη δυνατότητα η εργατική τάξη και ο λαός να φέρει τα πάνω κάτω, για να ανοίξει με την οργανωμένη λαϊκή πάλη στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, παντού, ο δρόμος για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, να καρπωθεί τον πλούτο που παράγει.
Η κατάργηση των ΣΣΕ είναι μέρος μιας επίθεσης που ξεδιπλώνεται εδώ και χρόνια, πάντα με τους ίδιους πρωταγωνιστές: το κεφαλαίο, τις κυβερνήσεις του και τα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα...
Θέλουν να ρίξουν στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης, να διαμορφωθούν εργάτες ακόμη πιο φθηνοί, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να τονωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία, που οξύνει τον ανταγωνισμό με μόνα θύματα τους εργαζόμενους μόνο το ΚΚΕ αποτελούσε και αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο».

Αυτήν την προτροπή - κάλεσμα απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία Νίκος Μωραΐτης στους εργαζόμενους του συσκευαστηρίου ψαριών «Ανδρομέδα», όπου δουλεύουν συνολικά μαζί με τις ιχθυοκαλλιέργειες πάνω από 300 άτομα, που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ και όχι στο ΙΚΑ με ό,τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έκδηλη και δικαιολογημένη ανησυχία τους για την κατάργηση των ΣΣΕ που οδηγεί στη δραστική μείωση των μισθών, διαμορφώνοντας συνθήκες ληστρικής εκμετάλλευσης.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Ε ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ Κ.Κ.Ε.