«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για ζωοκλοπή στο Λεσίνι Αιτωλ/νίας


Οι δράστες εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές να μεταφέρουν πέντε πρόβατα τα οποία μόλις είχαν αφαιρέσει.

Συνελήφθησαν χθες (4-4-2012) το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Αιτωλικού Αστακού στο Λεσίνι , από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 40, 29 και 19 σε βάρος των οποίων και ενός 28χρονου ομοεθνή τους που αναζητείται σχηματίστηκε...
δικογραφία για διάπραξη ζωοκλοπής και ζωοκτονίας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι τέσσερις δράστες επιβαίνοντας σε Ι.Χ Επιβατηγό αυτοκίνητο δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν το όχημα και μετά από μικρής διάρκειας καταδίωξης το ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο που ενεργήθηκε στο αυτοκίνητο των δραστών οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε πρόβατα από τα οποία το ένα ήταν νεκρό, ενώ σε σωματική έρευνα που έγινε στον 29χρονο βρέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 10 εκατοστών το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης της ζωοκτονίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού προέκυψε ότι λήγει ώρα πριν οι τέσσερις δράστες είχαν μεταβεί σε ποιμνιοστάσιο 38χρονου ημεδαπού στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας από όπου είχαν αφαιρέσει τα πέντε πρόβατα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων ταυτότητας των συλληφθέντων προέκυψε ότι αυτοί είχαν εισέλθει λάθρα στη Χώρα και παρέμεναν παράνομα σε αυτή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ τα πρόβατα αποδόθηκαν στον 29χρονο.