«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Εξιχνιάστηκε άλλη μια περίπτωση απάτης σε βάρος ιερέα


Ο δράστης απέσπασε από τον κληρικό το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, περίπτωση απάτης η οποία είχε συμβεί πριν από ένα μήνα περίπου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού...

Ειδικότερα ο 35χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με 72χρονο εφημέριο Ιερού Ναού της Αιτωλοακαρνανίας προφασιζόμενος ότι εκπροσωπεί τον φορέα ασφάλισης Ιερέων και ζήτησε από τον παθόντα να μεταβεί στη Πάτρα προκειμένου εισπράξει αναδρομικά το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ.

Κατά τη συνάντηση τους την ίδια ημέρα, ο δράστης έπεισε τον 72χρονο κληρικό να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ. Για τον σκοπό αυτό μετέβηκαν μαζί στο Αίγιο, όπου ο ιερέας αφού πραγματοποίησε ανάληψη του ανωτέρω χρηματικό ποσού, το παρέδωσε στον 35χρονο.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ενηργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι δράστης της απάτης είναι ο 35χρονος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, εφιστά εκ νέου την προσοχή όλων των κληρικών της περιοχής μας, ιδίως των συνταξιούχων, ώστε να μην πείθονται όταν τους τηλεφωνούν άγνωστα άτομα τα οποία προφασίζονται ότι εργάζονται σε ασφαλιστικά τους ταμεία και τους ζητούν προσωπικά στοιχεία ή την καταβολή χρημάτων για τη δήθεν εκκαθάριση της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται.

Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι κληρικοί παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.