«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο

 Για μια ακόμα φορά το ΠΑΜΕ στην πρωτοπορία του αγώνα, διοργάνωσε και επιτέλεσε απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία Αγρινίου.
Μαζί και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου που κάλεσε τους εργαζόμενους της περιοχής  στους κλάδους των κατασκευών  και  Γάλατος- Τροφίμων – Ποτών στην ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξαν οι Ομοσπονδίες τους την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΗ ενάντια στα μνημόνια, τις υπουργικές αποφάσεις και γενικότερα τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου...
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο αγωνιστικό χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων (Ακτίου-Αμβρακίας) κ. Λεωνίδας Φορτοτήρας. Τόνισε την ανάγκη για διαρκή πάλη κι αντίσταση ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της εργοδοσίας. Ενάντια στις μεθοδεύσεις τους που ταλανίζουν σήμερα περισσότερο από κάθε φορά τον εργαζόμενο. 
Ο κ. Φορτοτήρας μας δήλωσε αποκλειστικά με αφοπλιστική ειλικρίνεια πως οι εργαζόμενοι προχώρησαν «στην ίδρυση του σωματείου τους για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων». Συμπληρώνοντας τη δήλωσή του με έμφαση τόνισε πως «η εργοδοσία απάντησε με εκδικητικές απολύσεις»! 20 εργαζόμενοι πέρασαν στην ανεργία!!
Αλλά και οι υπόλοιποι που εργάζονται έχουν 6 (έξι) μήνες απλήρωτοι!!!

 Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κεντρικός ομιλητής, εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης.

Καταφέρθηκε με δυναμική εναντίον της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» για τα δεινά που φόρτωσε στις πλάτες του λαού. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι απ’ την οξύτατη και προκλητική ολομέτωπη επίθεση που επιβάλλεται ν’ αντιμετωπίσουν...

Οι συγκεντρωμένοι, όπως τονίζει και το Ε.Κ. Αγρινίου, τάσσονται ενάντια σε:
«Μια πολιτική  που στοχεύει στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, των επιδομάτων, του 13ου και 14ου μισθού, που μειώνει τους μισθούς και τα μεροκάματα κατά 22% και 32% , ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους, συμπαρασύροντας προς τα κάτω όλους τους μισθούς, τα μεροκάματα  και τα επιδόματα , που επιδιώκουν να τα φτάσουν στα επίπεδα Κίνας και Ινδίας.
 *     Απεργούμε ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και τη μείωση των παροχών υγείας- πρόνοιας και στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας δωρεάν υγείας- πρόνοιας.
*     Απεργούμε ενάντια στην ανεργία , που ξεπερνάει το 22% επισήμως και την εξαθλίωση των εργαζομένων.
*     Λέμε όχι στα χαράτσια  και τη φοροληστεία του λαού, προκειμένου να σώσουν και να μεγαλώσουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
*     Λέμε όχι στο κλείσιμο των Οργανισμών της Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας.
Συνάδελφοι, αφήστε τους στους δισταγμούς , δεν χωράει άλλη ολιγωρία , αψηφήστε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Τώρα με το ΠΑΜΕ , με τα ταξικά συνδικάτα , να κάνουμε αποφασιστικό βήμα ρήξης και αντεπίθεσης για να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική και τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και αυτών που τη στηρίζουν.
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
-               Υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες  των εργαζομένων. Όχι στη μείωση μισθών, ημερομισθίων , συντάξεων, επιδομάτων , όχι στις ατομικές  και επιχειρησιακές συμβάσεις υποδούλωσης  των εργαζομένων στην μεγαλοεργοδοσία.
-               Έκτακτο επίδομα ανεργίας 1400 € , προστασία των ανέργων και πλήρεις παροχές.

 -               Δωρεάν  παροχή δημόσιας υγείας – πρόνοιας, να καταργηθούν τα εισιτήρια και τα χαράτσια για εξετάσεις των ασθενών.
-               Να καταργηθούν  όλα τα χαράτσια ( ΔΕΗ- εφορία κ.α.) , που εξανεμίζουν  κι αυτό το ελάχιστο εισόδημα που μας απέμεινε.
Κάθε χώρος δουλειάς  να γίνει μετερίζι του αγώνα για να διεκδικήσουμε τα δίκαιά μας.
Με οργανωμένη δράση και στοχευμένη πάλη να ανατρέψουμε τα μέτρα και την πολιτική που μας γυρίζουν σε συνθήκες μεσαίωνα.

Όταν τέλειωσε η ομιλία οι συγκεντρωμένοι απεργοί, όπως συνηθίζουν, πραγματοποίησαν πορεία, φωνάζοντας αδιάκοπα συνθήματα ενάντια στα «νέα βάρβαρα μέτρα» της κυβέρνησης, στους δρόμους του Αγρινίου.
 
Δημήτρης Ντόκας