«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ  ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ
από 18.30 ώρα της 11-10-2011 έως 07.30 ώρα της 12-10-2011

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
Ληστείες - εξιχνιάσεις
1) Την 11-10-2011/20.49 στο Π. Φάληρο, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε s/m και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Δελτίο τύπου
Υπ. Ασφ. Ν/Α Αττικής
Δ.Α.Α./ Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι.
(Σύλληψη -6- δραστών, ενώ αναζητούνται -2- συνεργοί τους)

2) Την 10-10-2011 στην Αθήνα, εξαρθρώθηκε ιδιαίτερα σοβαρή εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε σπίτια, με βαρύ οπλισμό και ιδιαίτερη σκληρότητα, μέλη της οποίας κακοποίησαν κάποια από τα θύματά τους. Συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι υπήκοοι Αλβανίας: α) ΠΕΠΑ Αλέξανδρο, ετών 21, β) ΜΕΤΑ Ερμίρ, ετών 20, γ) ΜΕΤΑ Ερβίστ, ετών 15, δ) ΠΑΝΟ  Ενέα, ετών 24, ε) ΜΕΝΙΚΟ Σωκράτη, ετών 21 και στ) 16χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητούνται (2) αλλοδαποί συνεργοί τους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, δράστες το τελευταίο 6μηνο δρώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε περιοχές κυρίως των νοτίων προαστίων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισέρχονταν σε οικίες, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους, είτε παραβιάζοντας αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά – ηλεκτρικά είδη και οχήματα. Ειδικότερα, διέπραξαν (23) ληστείες, με τη χρήση Kalashnikov, πιστολιών ή και μαχαιριών, στις περιοχές....
Γλυφάδας, Αλίμου, Ηλιούπολης, Αγ. Δημητρίου, Βούλας, Αργυρούπολης, Κορωπίου, Π. Φαλήρου, Παπάγου και Αγ. Παρασκευής, ενώ σε κάποιες εκ των περιπτώσεων αφαιρούσαν οχήματα, που τα χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους. Επίσης, σε μία εκ των περιπτώσεων, δράστες είχαν εισέλθει σε κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 €. Σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους και σε κλεμμένο αυτ-το, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  (1) πιστόλι των 9 mm με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα (7) φυσιγγίων, (2) πολεμικά τυφέκια - Kalashnikov με γεμιστήρες, (93) φυσίγγια για Kalashnikov, (6) φυσίγγια, (1) πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, κάλυκες, βολίδες, (2) μαχαίρια, μικροποσότητα κάνναβης και πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών - ηλεκτρικών συσκευών και κλειδιά αυτ-των. Επιπλέον κατασχέθηκαν (2) αυτ-τα, ιδιοκτησίας στενού συγγενικού προσώπου του (δ) δράστη, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από χώρους ληστειών, καθώς και για τη μεταφορά κλοπιμαίων. Σε βάρος του (β), έχουν επιβληθεί, με διάταξη του Ανακριτή, περιοριστικοί όροι εμφάνισης, για υποθέσεις ναρκωτικών.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
3) Την 11-10-2011/23.03 στην Κηφισιά, (2) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε περίπτερο και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από υπάλληλο άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Δράστες αναζητούνται)
4)Την 12-10-2011/00.19 στην Αγ. Βαρβάρα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καύσιμων και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Έκρηξη
Την 12-10-2011/04.08 στη Γλυφάδα, οδός Ανδρ. Μεταξά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία προκλήθηκε έκρηξη έμπροσθεν καταστήματος ενδυμάτων, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Επίσης, από την έκρηξη υπέστησαν υλικές ζημιές παρακείμενα καταστήματα. Ενεργείται προανάκριση.

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δ/νση Ασφ. Θεσ/νίκης
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Σύλληψη -1- δράστη)
Σύλληψη διωκόμενου - απάτη
Την 11-10-2011/14.30 στο Ν. Ρύσιο Θεσ-νίκης, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν (2) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (6) μηνών και χ.π. 2.000 €, για παραβάσεις σχετικές με επιταγές. Επίσης, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς με το πρόσχημα διαφόρων συναλλαγών ή υποσχόμενος παροχές που δεν εκπλήρωσε, απέσπασε από (4) παθόντες το χρηματικό ποσό των 33.000 €.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ. Δ/ΝΣΗ  ΠΕΡΙΦ.  ΚΡΗΤΗΣ

Α.Δ. Ρεθύμνου
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Απόπειρα ανθρωποκτονίας – αυτοκτονία
Την 11-10-2011/20.20 στο Ρέθυμνο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία 25χρονος ημεδαπός, πυροβόλησε στο χέρι 29χρονο ημεδαπό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.       Ενεργείται προανάκριση.

Α.Δ. Ρεθύμνου
Ηλεκτρονική ενημέρωση
(Ενεργείται προανάκριση)
Τραυματισμός ατόμου από άσκοπο πυροβολισμό
Την 11-10-2011/21.40 στο Ρέθυμνο, 18χρονος ημεδαπός μεταφέρθηκε από οικείους του σε νοσοκομείο, φέρων ελαφρύ τραύμα στο δεξί του πόδι από βλήμα πυροβόλου όπλου, συνεπεία άσκοπου πυροβολισμού, ενώ κινούνταν πεζός στην Επ. Ο. Αγ. Ιωάννη - Αγ. Μάμα Μυλοποτάμου. Ενεργείται προανάκριση.