«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

KATATEΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΚΑΨΑΛΗ 9 ΑΓΡΙΝΙΟ 30100 – Τηλ. Eπικ. 6936 423881 – 6974 838165
Αγρίνιο 26 Οκτωβρίου 2011

KATATEΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το καθαρό πόσιμο νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Από τις 28 Ιουλίου του 2010 μάλιστα αποτελεί ειδική παράγραφο της Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα με την εξής διατύπωση: «Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε καθαρό πόσιμο νερό»...

Στη χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια οι «εταίροι» της χώρας μας αποφασίζουν και εφαρμόζουν, και με την συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης, πολιτικές καταστροφικές για τον ελληνικό λαό, καταστρατηγώντας κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και οδηγώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών της Ελλάδας στην απόγνωση και την εξαθλίωση.
Αυτή η οικονομική εξαθλίωση έχει οδηγήσει αρκετούς συνδημότες μας στο να μην μπορούν σήμερα να πληρώσουν ούτε καν το λογαριασμό του πόσιμου νερού.
Η «Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου» από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 έως και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου του ίδιου έτους συγκέντρωσε υπογραφές στις πλατείες της πόλης του Αγρινίου με σκοπό να ζητήσει από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ να συζητήσει και να αποφασίσει για την χρηματοδότηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), έτσι ώστε αυτή να μην κόψει καμιά παροχή νερού στο σύνολο του Νέου Δήμου Αγρινίου, με μοναδικό απαιτούμενο δικαιολογητικό μια υπεύθυνη δήλωση αδυναμίας καταβολής του ποσού κάθε συνδημότη, που δεν μπορεί να καταβάλει το κόστος αυτής της παροχής.
Χθες, Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011, καταθέσαμε το παραπάνω αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. πρωτ. 92143/25-10-2011.
Το αίτημα αναφέρει τα εξής:

«Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου κ. Γεώργιο Γρίνο
ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
κ. Πρόεδρε
Στην παράγραφο 6 του άρθρου 5 του «Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου», όπως αυτός αποφασίστηκε και ισχύει μετά την 8η συνεδρίαση αυτού του ιδίου οργάνου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων, Αναφορές – Προτάσεις – Πληροφόρηση Πολιτών», αναφέρεται κατά γράμμα το εξής: «Το δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις, που κατατίθενται σ’ αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την σχετική απόφαση που ελήφθη».
Επικαλούμαστε την συγκεκριμένη παράγραφο κ. Πρόεδρε και ζητάμε στην επόμενη συνεδρίαση να εισαχθεί προς συζήτηση και επίλυση ένα θέμα το οποίο απασχολεί αρκετούς συνδημότες μας.
κ. Πρόεδρε
Γνωρίζετε και εσείς και ο κ. Δήμαρχος και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Αγρινίου, ότι ο λαός μας βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια σε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Μαγαζιά συνεχώς κλείνουν, συνδημότες μας χάνουν τις δουλειές τους και η ανεργία κάθε μέρα που περνάει αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.
Σήμερα όλο και πιο πολύ γίνεται απαραίτητη συνεκτική συνιστώσα του κατακερματισμού της κοινωνικής μας συνοχής η αλληλεγγύη και η βοήθεια μεταξύ όλων όσων ζούμε σε αυτόν τον Δήμο.
Τα προηγούμενα χρόνια μέσα στα όρια της ταμειακής αντοχής των Καποδιστριακών Δήμων αποφασίστηκαν και επιλέχθηκαν πολιτικές και δράσεις που ανεξάρτητα από το βαθμό της επιτυχίας τους ή όχι (επικοινωνιακά ελλείμματα, ιεράρχηση προτεραιοτήτων) βοήθησαν τις αδύνατες κοινωνικά ομάδες καθώς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες να ελαττώσουν της επιπτώσεις της συνεχώς διογκούμενης οικονομικής τους ανεπάρκειας.
Τους τελευταίους μήνες οι επιπτώσεις αυτές συνεπικουρούμενες από την πιο μεγάλη και πιο τραγική οικονομική ύφεση που βιώνει η χώρα μας και ο Δήμος μας έχουν επιδεινωθεί ανεπιστρεπτί, όχι μόνο για τις συγκεκριμένες ευαίσθητες ομάδες συνδημοτών μας αλλά ακόμα και για αρκετούς από όσους δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα μέχρι χθες.
Καθημερινά όλο και πιο πολύ, όλο και πιο έντονα ακούμε συνδημότες μας, που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και το κόστος της πιο βασικής παροχής της αυτοδιοίκησης που δεν είναι άλλη από την παροχή του μοναδικού και αναγκαίου για την διατήρηση της ζωής κοινωνικού αγαθού: Του πόσιμου νερού.
Για όλα αυτά, αλλά και για περισσότερα, που μπορούμε αν μας δοθεί ο λόγος κατά την συνεδρίαση του οργάνου να σημειώσουμε, σας παρακαλούμε να φέρεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το παρακάτω θέμα:
“Συζήτηση και λήψης απόφασης για την ικανή και απαραίτητη χρηματοδότηση της Δ.Ε.Υ.Α., έτσι ώστε αυτή να μην προβεί στην διακοπή καμιάς οικιακής υδροδότησης για το υπόλοιπο του 2011 και όλο το 2012, με μοναδικό δικαιολογητικό μια υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώνει ο κάθε Δημότης Αγρινίου και στην οποία θα αναφέρει ότι αδυνατεί να καταβάλει το κόστος υδροδότησης του”.
Κάνοντας έκκληση κ. Πρόεδρε στην κοινωνική ευαισθησία που γνωρίζουμε ότι διακρίνει  και εσάς και την Δημοτική Αρχή, αλλά και το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων σας καλούμε να μεριμνήσετε γι’ αυτό, αλλά ταυτόχρονα να μας επιτρέψετε να σας παραδώσουμε στο τέλος του μήνα και μια εισήγηση με την ολοκληρωμένη πρόταση μας.
Με τιμή οι κάτωθι υπογράφοντες Δημότες του Δήμου Αγρινίου».
(Ακολουθούν τα ονόματα 25 δημοτών του Αγρινίου, οι διευθύνσεις τους και οι αρ. των ταυτοτήτων τους ή το ΑΦΜ τους. Κατατέθηκαν επίσης αντίγραφα με το σύνολο των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα και οι οποίες υπερβαίνουν τις διακόσιες πενήντα)

Από το Γραφείο Τύπου της «Κ»


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
·          Παρακαλούμε για την δημοσίευση του αλλά και την αναδημοσίευση του από όσα Μέσα Ενημέρωσης, blog ή ιστοσελίδες, δεν διαθέτουμε την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
·          Δεν επιθυμούμε τη δημοσίευση του στο agriniopress, για λόγους που προς το παρόν δεν θα αναφέρουμε.