«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις, η σημερινή του ΠΑΜΕ, στο Αγρίνιο!

Μία από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις, που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο Αγρίνιο, ήταν η σημερινή του ΠΑΜΕ.
Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία απεργοί, με εντυπωσιακή την παρουσία των μαθητών που προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία!
Στα μάτια των συγκεντρωμένων παρατηρούσε κανείς την αποφασιστικότητα ν’ αντιπαλέψουν τ’ άδικα, σκληρά και ανάλγητα οικονομικά μέτρα, που πασχίζει να επιβάλει η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική της.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι από την ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αγρινίου, την ΠΑΣΥ, από την ΟΓΕ και του ΠΑΜΕ εργαζόμενων στο δημόσιο.
Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο κ. Βασίλης Νικάκης εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ που ανάμεσα στ’ άλλα είπε:
Ο κ. Βαγγέλης Ραμόπουλος διάβασε ψήφισμα του ΠΑΜΕ
Ο κ. Φωκίωνας Φράγκος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου
Ο κ. Μάνος Ποσοτίδης της ΠΑΣΥ
Η κ. Βασιλική Ζησιμοπούλου ΠΑΜΕ των εργαζόμενων στο δημόσιο-ΟΓΕ.

Κεντρικός ομιλητής το μέλος του ΠΑΜΕ κ. Μιχάλης Κατσιγιάννης που αναφέρθηκε στην οδυνηρή κατάσταση που έχει περιέλθει ο λαός, στα αιτήματα και στις προοπτικές που υπάρχουν για την ανάταση του λαού, ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε:
 Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Αγρινίου.
Όταν οι απεργοί έφτασαν μπροστά στην ΑΤΕ διαπίστωσαν ότι το υποκατάστημα λειτουργούσε. Κλιμάκιο εισέβαλε στο χώρο κάνοντας μια δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας. Κάλεσαν τους εργαζόμενους που δεν απεργούσαν να τους ακολουθήσουν, να συμμετάσχουν στην απεργία. 
Με μια συμβολική κίνηση, εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ, έριξαν στο δάπεδο ελιές…
Διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεχτες τιμές που διαμορφώθηκαν, στην πώληση απ’ τους παραγωγούς του προϊόντος, αλλά και γενικότερα διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. 
Στη συνέχεια η πορεία έφτασε ξανά στην κεντρική πλατεία, εκεί δόθηκε ραντεβού για τις προγραμματισμένες απογευματινές και αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δημήτρης Ντόκας