«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Εξιχνιάστηκαν 18 περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων στη περιοχή του Αγρινίου

Σύλληψη αλλοδαπού για διακεκριμένες κλοπές.

Συνελήφθη, χθες (13-10-2011) το μεσημέρι, στο Αγρίνιο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 49 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου την (3-7-2011) στο Αγρίνιο, είχε συλληφθεί ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 34 ετών καθότι από κοινού με συνεργό του ο οποίος δεν είχε εντοπιστεί είχαν διαπράξει με τη μέθοδο της αναρρίχησης πληθώρα κλοπών και διαρρήξεων στη περιοχή του Αγρινίου. (Σχετικό το από 5-7-2011 Δελτίο τύπου μας)...


Για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου ενεργήθηκαν καθολο το χρονικό διάστημα των τριών αυτών μηνών συνεχείς και συντονισμένες έρευνες με αποτέλεσμα την σύλληψη του 49χρονου.

Από την αστυνομική προανάκριση, που διενεργήθηκε με μεθοδικότητα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προέκυψε ότι ο 49χρονος είχε διαπράξει από τις 9–4-2011 έως την 10-10-2011 στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, δεκαοκτώ συνολικά κλοπές - διαρρήξεις, κυρίως με τη μέθοδο της αναρρίχησης αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και είδη ρουχισμού και τρόφιμα.

Στην κατοχή του 49χρονου βρεθήκαν ένα κινητό τηλέφωνο, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δυο μπουφάν τα οποία αποτελούν κλοπιμαία  και κατασχέθηκαν προκειμένου αποδοθούν στους παθόντες.

Από τον έλεγχο στοιχείων ταυτότητας του δράστη διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων με συνολικό ύψος, ποινής φυλάκισης, τεσσάρων ετών και δυο μηνών για κλοπές καθώς και ότι στερείτο νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Επίσης ο δράστης προκειμένου αποφύγει τον εντοπισμό του από τις Αρχές, ένα μηνά περίπου πριν την σύλληψη του είχε μεταβεί στην Αλβανία όπου είχε εκδώσει νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο (Διαβατήριο) με διαφορετικό επίθετο.

Εκτιμάται ότι ο δράστης από την έκνομη δραστηριότητα του είχε αποκομίσει παράνομα περιουσιακά οφέλη που ανέρχονται στο ποσό τουλάχιστον των 10000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.