«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση του κ.Α.Μακρυπίδη με το Δήμαρχο Ι.Π.Μεσολογγίου

Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που έχει με φορείς του Νομού μας, πραγματοποίησε συνάντηση στο Μεσολόγγι με το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλης κ. Παναγιώτη Κατσούλη καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Κατσούλης αφού πρώτα ευχαρίστησε το Βουλευτή για την ανταπόκριση που είχε στο κάλεσμά του, αλλά και για το μέχρι τώρα συνεχές ενδιαφέρον και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του για θέματα που αφορούν το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα οποία είναι οξυμμένα λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας και πρόσθεσε...
ότι είναι απαραίτητο να στηριχτεί ο νέος Καλλικρατικός Δήμος.
Τόσο όσο ο Δήμαρχος όσο και οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι υπογράμμισαν ακόμα πως πρέπει να στηριχτεί ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος που ασφυκτιά λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, της αύξησης του ΦΠΑ, την αδυναμία ανταπόκρισης στις δανειακές ανάγκες και γενικά της ύφεσης που πλήττει την αγορά. Έγινε λόγος για την ανάγκη στήριξης του πρωτογενή αγροτικού τομέα της παραγωγής που αποτελεί τον αιμοδότη των αστικών κέντρων της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας της ανεργίας, που πλήττει κυρίως τους νέους της περιοχής.
Αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη ολοκλήρωσης των οδικών υποδομών  (πχ.Ιόνια Οδός κ.λ.π.) καθώς και στην προώθηση του αιτήματος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση «Μεσολόγγι – Ζάκυνθος». Τόνισαν με έμφαση την ανάγκη λειτουργίας στην ιστορική Πόλη Αρχαιολογικού Μουσείου και της Ακαδημίας Ελευθερίας που για μια δεκαετία βρίσκεται σε αδράνεια.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις προσπάθειες και τις ενέργειές του, με προτάσεις και παρεμβάσεις στη Βουλή και στα αρμόδια Υπουργεία, τόσο για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των αγροτών όσο και γενικά των εργαζομένων, μισθωτών και συνταξιούχων που στη σημερινή συγκυρία πλήττονται έντονα. Συγκεκριμένα, τους ενημέρωσε για την πρόσφατη ερώτηση που κατατέθηκε με δική του πρωτοβουλία και συνυπογράφτηκε από 37 Βουλευτές, στην οποία ζητάει τριετή (3-ετή) παράταση αποπληρωμής για τα δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σε αντίστοιχη ερώτησή του για τη χορήγηση τριετούς παράτασης στην αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει οι σεισμόπληκτες επιχειρήσεις του Νομού μας.
Ο Βουλευτής εξέφρασε τη στήριξή του για ικανοποίηση του αιτήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης «Μεσολόγγι – Ζάκυνθος». Υπογράμμισε πως το Μεσολόγγι δικαιούται Αρχαιολογικό Μουσείο, αντάξιο της ιστορίας και του Αρχαιολογικού πλούτου της Ιερής Πόλης, το οποίο σε συνάρτηση με τη λειτουργία επιτέλους της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας, θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης επανέλαβε τη θέση του να επισπευτεί η μεταφορά του λιμενικού ταμείου στο Δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου, καθώς και η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τους περιβαλλοντικούς όρους για αξιοποίηση τόσο της περιοχής της Τουρλίδας, του Λούρου στις Οινιάδες, αλλά και την αξιοποίηση των Διβαριών προς όφελος τόσο των αλιέων όσο και του Δήμου.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες προκειμένου να αναβαθμιστούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες του Μεσολογγίου. Ανέφερε συγκεκριμένα τη διατήρηση της ΔΟΥ Μεσολογγίου σε επίπεδο Διεύθυνσης και την αναβάθμιση της με ελεγκτικό, φορολογικό και δικαστικό αντικείμενο και στην περιοχή αρμοδιότητας της ΔΟΥ Ναυπάκτου. Συγχρόνως τους ενημέρωσε για την πρόθεση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να αναβαθμιστεί το Τελωνείο Μεσολογγίου σε Διεύθυνση από Τμήμα που είναι σήμερα.
Ο Βουλευτής, τέλος, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση που είχαν, δήλωσε πως βρίσκεται και θα βρίσκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλλει σε επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Μεσολογγίου και στην πολύπλευρη ανάπτυξη που δικαιούται η περιοχή.