«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Π. ΑΤΤΙΚΗΣ: «ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΓΗ»

Το ότι ο Γιάννης Σγουρός είναι -τύποις- περιφερειάρχης Αττικής είναι σε όλους γνωστό. Το ότι όμως υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής «σγουρότερος» του Σγουρού πόσοι το γνωρίζουν; Ο λόγος για την αγαστή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ (για την ακρίβεια Σγουρού-Γεωργιάδη) στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, και μάλιστα με φόντο τη γνωστή αμαρτωλή εταιρεία «Αγρογή»,  την οποία κατάργησε πρόσφατα η κυβέρνηση.
Πιο... σγουρός και από το Σγουρό
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Η θητεία του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής ξεκινάει μ' ένα παράδοξο, το οποίο βλέπουν από την αρχή οι πιο παρατηρητικοί:
Μεγαλύτεροι σύμμαχοί του δεν είναι ούτε οι αντιπεριφερειάρχες (άλλωστε, πλην των θεματικών, τους υπολοίπους τους επέλεξε το ΠΑΣΟΚ και όχι ο περιφερειάρχης) ούτε οι δικοί του περιφερειακοί σύμβουλο,ι αλλά ένας τύποις αντίπαλος.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ-περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της «Αττικής Οδού» Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την έκφραση περιφερειακού συμβούλου εμφανίζεται συχνά-πυκνά... σγουρότερος του Σγουρού.
Η συνέχεια είναι ακόμη αποκαλυπτικότερη:
Ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αττικής Οδού» υπερψηφίζουν σχεδόν όλες, μεταξύ των οποίων τις κυριότερες, προτάσεις Σγουρού, όπως, για παράδειγμα, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας, ο Οργανισμός της περιφέρειας και ο Συμπαραστάτης του Πολίτη.
Μάλιστα, στελέχη της Περιφέρειας τονίζουν στην aftodioikisi.gr ότι πολλές από αυτές, όπως ο προϋπολογισμός, έχουν συνδιαμορφωθεί με την παράταξη του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια, επικαλούμενοι και την παρουσία υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη με το ΛΑΟΣ στις εκλογές του Οκτωβρίου σε ρόλο συμβούλου στη διορισμένη από τον Γ. Σγουρό, αρμόδια για οικονομικά αντιπεριφερειάρχη Λιλίκα Βασιλάκου.
Παράλληλα, όπως λένε στελέχη της αντιπολίτευσης, ο Α. Γεωργιάδης εμφανίζεται σε πολλές περιπτώσεις... σγουρότερος του Σγουρού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέλη του περιφερειακού συμβουλίου, από τις παρατάξεις των Οικολόγων Πράσινων, του Άρματος Πολιτών, του ΣΥΡΙΖΑ, του Μετώπου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουν δεχθεί κατά καιρούν τα μένεα του Αδώνιδος, όταν διαφώνησαν έντονα με προτάσεις του περιφερειάρχη...
Περισσότερα ΕΔΩ: www.aftodioikisi.gr