«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ. Ελλάδας για τις θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την «επιλεκτική» χρεοκοπία

Επιβεβαιώνεται αυτό που το ΚΚΕ από την έναρξη της κρίσης κατήγγειλε, ότι η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα οδηγούν το λαό σε πτώχευση αξιοποιώντας ως αφορμή το χρέος, με στόχο να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Η αλήθεια είναι ότι η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά, ότι οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων σε όλη την ΕΕ είναι οξυμένοι για τη μορφή της χρεοκοπίας, γιατί από  το ποια μορφή θα έχει η χρεοκοπία θα κριθεί ποιος θα χάσει τα περισσότερα και ποιος θα ενισχυθεί στην κούρσα του ανταγωνισμού. Με την επιλογή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας συμφωνεί επί της ουσίας και η ΝΔ, παρά τα όσα λέει, καθώς και τα άλλα κόμματα της ΕΕ.
Ο λαός δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει στην παγίδα να διαλέξει τη μέθοδο ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Ακόμα κι αν επιλεγεί η πιο συμφέρουσα μέθοδος για το καπιταλιστικό κράτος, ωφελημένοι θα βγουν μια χούφτα εγχώριοι όμιλοι με νέες κρατικές ενισχύσεις, ενώ θα κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση. Ο λαός έχει χρέος να εμπιστευθεί το ΚΚΕ. Να μην αιφνιδιαστεί. Να είναι έτοιμος, οργανωμένος και αποφασισμένος ώστε να γνωρίζει η κυβέρνηση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ότι θα πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Να ισχυροποιηθεί η λαϊκή πάλη και αντεπίθεση για την προστασία του λαού, για τη νίκη που θα έρθει μόνο με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.