«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας

 Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι οποίοι με βασικό αίτημα την προστασία και αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας συνεχίζουν τον αγώνα και προχωρούν αύριο Τετάρτη 20/7/2011 σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας, με συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας.
Η άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου συγχωνεύσεων και καταργήσεων του Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας, το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω απαξίωση και διάλυσή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), αντί να στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την αναδιάταξή του, αλλά και την άρση των υπαρχουσών στρεβλώσεων και κακοδαιμονιών με κύριο γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι άκρως επιβεβλημένη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την αυριανή κινητοποίηση και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας – Πρόνοιας, διότι η Δημόσια Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, αφορά όλους τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.