«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Συνάντηση Ανδρέα Μακρυπίδη με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτ/νίας

Συνάντηση είχε στη Βουλή ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλ/νίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Δημήτρη Ρούση, στην οποία συζητηθήκαν τα πολλά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς του Νομού, όπως εργασιακά, μισθολογικά, συνθήκες εργασίας κ.λ.π., αλλά και επιπρόσθετα θέματα που αφορούν την αστυνόμευση του Νομού.
Το κυριότερο αίτημα που τέθηκε στη συνάντηση, πέραν των υπηρεσιακών θεμάτων, αφορά τη άμεση στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, για την αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας που παρατηρείται, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Νομού (χώρος διάβασης, μεγάλη έκταση κ.λ.π).
Στην συνάντηση αναφέρθηκε επίσης, ότι οι ανάγκες για προσωπικό αυξάνονται ακόμα περισσότερο, αφενός εξαιτίας της λειτουργίας του νέου Εφετείου στο Αγρίνιο και της ανάγκης που προκύπτει για ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία υπηρεσίας μεταγωγών δικαστηρίων, και αφετέρου λόγω της ανόδου του Παναιτωλικού στην Super League και την λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας που απαιτεί.
Οι αντιπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων πρότειναν έκτακτες μεταθέσεις επιθυμούντων Αστυνομικών για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, πρόταση που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης ενημέρωσαν τον Βουλευτή για την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των παλαιών περιπολικών οχημάτων και την χορήγηση σύγχρονων αλεξίσφαιρων γιλέκων.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτ/νίας, αφού ευχαρίστησε τον Βουλευτή για την συνάντηση, δήλωσε ότι αναμένει πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την στήριξη, προώθηση και επίλυση των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, μετά από την ουσιαστική και ολοκληρωμένη συζήτηση που διεξήχθη, δεσμεύτηκε να  προωθήσει τα αιτήματα της Ένωσης τόσο προς την Πολιτική, όσο και προς την Υπηρεσιακή Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως έχει κάνει κατ’επανάληψη στο παρελθόν, προκειμένου  να υπάρξουν λύσεις, μέσα στο σημερινό ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Νομό Αιτ/νίας και την αναπτέρωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.