«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Συνελήφθη ένας 34χρονος δραπέτης φυλακών για κλοπές και διαρρήξεις

Εξιχνιάστηκαν (23) περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, δύο (2) αρπαγές τσαντών και έξι (6) κλοπές οχημάτων

Συνελήφθη ένας 34χρονος δραπέτης φυλακών και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τριών (3) συνεργών του για δραστηριοποίηση σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων.

Συνελήφθη, προχθές (21-7-2011) το πρωί στα Βραχνεϊκα Αχαΐας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν φυγόποινος, φυγόδικος, δραπέτης φυλάκων και εμπλέκεται σε οργανωμένη ομάδα διάπραξης κλοπών και διαρρήξεων.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ηλείας, για διακεκριμένες κλοπές και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κειου Πατρών, ύψους 15 μηνών, για κλοπή. Επιπλέον, από 4-7-2010, ήταν δραπέτης των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου, παραβιάζοντας 6ημερη τακτική άδεια, όπου έκτιε ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών, για διακεκριμένες κλοπές.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, μαζί με άλλους τρεις (3) ημεδαπούς, ηλικίας 20, 22 και 34 ετών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενεργώντας ως ομάδα κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, διέπραξαν τους τελευταίους πέντε (5) μήνες, πληθώρα διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Συγκεκριμένα εξιχνιάστηκαν :
•    Δώδεκα (12) διαρρήξεις – κλοπές σε οικίες.
•    Έξι (6) διαρρήξεις – κλοπές καταστημάτων, από τις οποίες οι δυο σε φαρμακεία.
•    Δυο (2) αρπαγές τσαντών.
•    Έξι (6) κλοπές οχημάτων.
•    Τρεις (3) διαρρήξεις - κλοπές σε αποθήκες.
•    Δυο (2) διαρρήξεις - κλοπές σε χώρους εργοταξίων.
Ο συλληφθείς με τους συνεργούς του, δρούσε κυρίως σε περιοχές των Νομών Αχαΐας, Κορινθίας και Ηλείας, έχοντας αποκομίσει από τις διαρρήξεις και τις κλοπές των τελευταίων πέντε (5) μηνών παράνομα περιουσιακά οφέλη, που ανέρχονται στο πόσο τουλάχιστον των (70.000) ευρώ.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, όλα τα κλεμμένα οχήματα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα ή εγκαταλείφθηκαν από τους δράστες, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους κατόχους τους.
Ο  συλληφθείς οδηγήθηκε στους κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών Πατρών και Πύργου και κρατείται προκειμένου οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου και έπειτα στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου.