«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Συγκρατημένες κατά 20-25% οι δαπάνες του τρέχοντος προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συγκρατημένες κατά 20-25% εμφανίζονται οι δαπάνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους.
Ταυτόχρονα η πορεία είσπραξης των προϋπολογισθέντων εσόδων εξελίσσεται σχετικώς ικανοποιητικά ενώ ομαλή είναι και η κατανομή των κονδυλίων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Σημειώνεται ότι τα έσοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ρέουν ανάλογα προς τις ανάγκες των υλοποιούμενων έργων, κάτι που ισχύει και για τα έργα ΕΣΠΑ. Στις δύο αυτές κατηγορίες, τόσο τα έσοδα όσο και οι αντίστοιχες δαπάνες, αναμένεται να εντατικοποιηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο με την έναρξη εκτέλεσης έργων που ανήκουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας αλλά και στο ΕΣΠΑ.
Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην έκθεση επί του προϋπολογισμού που συζητήθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή (συνεδρίασε την Πέμπτη στον Πύργο υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα) και που εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.
Σε σχετική του δήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Γεωργιόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας θα εκτελεστεί κανονικά και όπως έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μετείχαν τα μέλη της, περιφερειακοί σύμβουλοι, Σάββας Αυγέρης, Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Ανδρέας Μαρίνος, Νικόλαος Πυλαρινός, Διονύσης Μαυρογιάννης και Νίκος Τσάνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.