«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Απλήρωτοι μαζί με τον Ιούλη πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στην οδό Αμβρακία- Ακτιο

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ       ΚΕΝΤΡΟ       ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Τετάρτη 20 Ιουλίου αντιπροσωπείες από τα δύο Εργατικά Κέντρα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του εργοταξίου της Κοινοπραξίας που κατασκευάζει την οδό Αμβρακία- Ακτιο, μετά από καταγγελίες των εργαζομένων  που παραμένουν απλήρωτοι μαζί με τον Ιούλη  πέντε  μήνες.
 Στην συνάντηση  οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας (ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε & ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε ) δικαιολόγησαν την καθυστέρηση πληρωμής στην μη εκταμίευση πόρων από το ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός ότι αυτοί υποβάλλουν τακτικά τα σχετικά δικαιολογητικά στο γραφείο επίβλεψης του έργου που βρίσκεται στον Μύτικα της Πρέβεζας.
Την επομένη αναζητήσαμε , το υπεύθυνο του Γραφείου, για να μας επιβεβαιώσει ή όχι τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων των εργοδοτών. Δεν τα καταφέραμε και απευθυνθήκαμε στο γραφείο των μηχανικών, οι οποίοι μας είπαν ότι όντως υπάρχουν καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις. Το επόμενο λεπτό, ο υπεύθυνος πληρωμών  του Υπουργείου μας διαβεβαίωσε, ότι υπογράφτηκαν από τον ίδιο όλοι οι σχετικοί λογαριασμοί που έχει υποβάλλει η  κοινοπραξία.
Μετά τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι οι 210 περίπου εργαζόμενοι, εμπαίζονται από την εργοδοσία, παραμένοντας απλήρωτοι για 5 μήνες, σε συνθήκες σκληρής λιτότητας. Κάποιοι μάλιστα αποχώρησαν αφού δεν είχαν χρήματα για βενζίνη για να πηγαινοέρχονται στην δουλειά.
Πρόκειται για  εργαζόμενους από τον κατασκευαστικό κλάδο όλων των ειδικοτήτων που μοχθούν καθημερινά δουλεύοντας σε υψηλές θερμοκρασίες για έργα αναγκαία για το λαό, όπως είναι οι οδικοί άξονες, που παραδίδονται προίκα για εκμετάλλευση και χρήση στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η  διάλυση από την κυβέρνηση και την ΕΕ των εργασιακών σχέσεων με την πλήρη ελαστικοποίηση και την  καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος ( ωράρια, ΣΣΕ, κλπ) αποθράσυνε τους εργοδότες.  Στα συγκεκριμένα  εργοτάξια οι συνθήκες εργασίας όπως μαρτυρά και το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα είναι απαράδεκτες. Η κοινοπραξία με τις πλάτες της κυβέρνησης πήρε άδεια για 9ωρη απασχόληση και υποχρεώνει τους εργαζόμενους για μία ακόμα ώρα δουλειά που μαζί με το μισάωρο διάλλειμα, φτάνουν στις 10.30  ώρες!!!! Πρόκειται πράγματι για συνθήκες «γαλέρας»
Τα  δυο Εργατικά Κέντρα:
•    Απαιτούν από την Κοινοπραξία την άμεση πληρωμή όλων των εργαζομένων.
•    Καλούν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους. Οργανωμένοι ΟΛΟΙ σε εργοταξιακή επιτροπή να απαιτήσουν κανονική πληρωμή,  εργασιακές συνθήκες ασφαλείας και ανθρώπινα ωράρια για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα.
Τα δύο Εργατικά Κέντρα θα σταθούν στο πλευρό τους, σε όποια μορφή αγωνιστικής διεκδίκησης αποφασίσουν, για όλα τους τα προβλήματα.     

22-7-2011
ΟΙ  ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ