«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΣΤΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΡΙΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ

Η εκδήλωση έγινε απόψε στις 08:00μ.μ. και οι δύο υποψήφιοι του ΚΚΕ, αναφέρθηκαν στις θέσεις και στις απόψεις του κόμματος, αλλά και στα σύγχρονα λαϊκά προβλήματα.
Πρώτη το λόγο πήρε η ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΡΙΑΝΤΗ που μεταξύ των άλλων είπε:
«Σήμερα το κεφάλαιο θέλει μια σταθερή κυβέρνηση, να περνά τα μέτρα τα οποία έχει στο συρτάρι. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα στο κόσμο, πως δεν τους ενοχλεί ποιο απ’ τα δύο κόμματα θα είναι κυβέρνηση στις 4 του Οκτώβρη, είτε η Ν. Δημοκρατία είτε το ΠΑΣΟΚ, γιατί ξέρουν και τα δύο πιστά θα ακολουθήσουν τη δική τους πολιτική. Απόδειξη είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια, από τετραετία σε τετραετία, έστω και εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης, τα προβλήματα των εργαζομένων μπορεί να αυξάνονται, αλλά τα δικά τους κέρδη συσσωρεύονται!
Ν. Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ είναι δυο κόμματα τα οποία έχουν ταυτόσημη πολιτική. Αν πριν κάποιες δεκαετίες, στην δεκαετία του ’80 το ΠΑΣΟΚ είχε κάποιες διαφορές απ’ τη Ν. Δημοκρατία, σήμερα όσο και αν τις αναζητήσουμε, δεν πρόκειται να βρούμε καμιά. Γι’ αυτό δεν πρέπει να περάσει σε κανέναν η λογική του λιγότερου κακού, τα δυο αυτά κόμματα δεν μπορούν και δε θέλουν να δώσουν διέξοδο, στα δικά μας λαϊκά προβλήματα.
Για μας οι εκλογές στις 4 Οκτώβρη είναι μια σημαντική μορφή πάλης, το ζήτημα είναι ότι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, μπορεί να δώσει δύναμη, στο δίκιο, στους αγώνες της εργατικής τάξης. Σ’ αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο δρόμοι, δυο πολιτικές, ο ένας που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης και ο άλλος, η πολιτική του ΚΚΕ που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Εμείς λέμε ότι στις 4 Οκτώβρη πρέπει να βγει δυνατό το ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που σταθερά, αταλάντευτα, πάλεψε και θα συνεχίσει να παλεύει και μετά τις εκλογές, για τα δικαιώματα του λαού και της εργαζόμενης νεολαίας και συνολικότερα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Δυνατό ΚΚΕ και στην κάλπη, σημαίνει δυνατό λαϊκό κίνημα. Ένα δυνατό λαϊκό κίνημα, σημαίνει ότι θα βάλει φρένο, θα καθυστερήσει νομοσχέδια, νόμους και θα διεκδικήσει προς όφελος των εργαζομένων. Η εργατική τάξη σήμερα στην Ελλάδα έχει κόμμα και αυτό το κόμμα πρέπει να ψηφίσει και στις 4 Οκτώβρη. Είναι το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, για να δοθεί μια λαϊκή απάντηση, πάνω απ’ όλα, πρώτα απ’ όλα, από την κάλπη αλλά και συνεχίζοντας στους λαϊκούς αγώνες που θα ακολουθήσουν».
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗΣ πήρε μετά το μικρόφωνο για το τονίσει, εκτός των άλλων και τα παρακάτω:
«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, βρισκόμαστε 5 μέρες πριν απ’ τις εκλογές, νομίζω ότι τώρα ο καθένας μας, θα πρέπει να βγάλει ορισμένα συμπεράσματα.
Γιατί γίνονται οι εκλογές σήμερα; Για μας οι εκλογές είναι η αδυναμία του αστικού συστήματος, να πάρει μέτρα ενόψει καπιταλιστικής κρίσης. Γι’ αυτό το κεφάλαιο, οι επιχειρηματίες, έσπρωξαν τον πρωθυπουργό της χώρας σε πρόωρες εκλογές, ούτως ώστε η νέα κυβέρνηση που θα βγει, να είναι πιο δυνατή και να προχωρήσει τα νέα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα. Δεν είναι ούτε η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, ούτε το θέμα της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, είναι καθαρά τα πράγματα.
Το ΠΑΣΟΚ έχει συνδικάτα ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ξεπουλημένους συνδικαλιστές δηλαδή, οι οποίοι θα βάλουν πλάτη μετά τις 4 του Οκτώβρη να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Καπιταλιστική κρίση: Το πρώτο εξάμηνο, οι 100 πρώτες εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις, έχουν πάνω από 3.5 δις ευρώ κέρδη. Άρα η κρίση είναι για τον αγρότη, για τον εργαζόμενο, για τον λαϊκό, φτωχό άνθρωπο για τον άνεργο, τον συνταξιούχο γενικά.
Το λαϊκό κίνημα πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, για να αποσπάσει κατακτήσεις. Όταν λέμε ότι ΠΑΣΟΚ και Ν. Δημοκρατία είναι το ίδιο πράγμα, είναι γενικότερη εκτίμηση του Ελληνικού λαού σήμερα, δεν είναι μόνο του ΚΚΕ.
Προγράμματα stage το ΠΑΣΟΚ δεν τα έχει κάνει αυτά τα προγράμματα;
Ο σύντροφος ο Νίκος Μωραΐτης στάθηκε μπροστά στα προβλήματα των αγροτών, των εργατών, των εργαζόμενων στου Κατσίκη, των εκδοροσφαγέων, στα συλλαλητήρια των αγροτών!
Στα λαϊκά προβλήματα, δεν μπορούν να δώσουν λύσεις ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία, για τον απλούστατο λόγο, αν μπορούσαν να δώσουν λύσεις, δεν θα τα δημιουργούσαν.
Σας καλώ λοιπόν να ψηφίσετε το ΚΚΕ έστω και αν δε συμφωνείτε σε όλα, το ζήτημα είναι πόσο θα δυναμώσει το κόμμα, πόσο θα δυναμώσει το λαϊκό κίνημα, ισχυρό ΚΚΕ ισχυρό κίνημα. Σας καλούμε λοιπόν με ψηλά το κεφάλι στην κάλπη στις 4 του Οκτώβρη, γιατί μαζί θα ’μαστε και μετά τις εκλογές, στην πρωτοπορία, στους αγώνες, για τα δίκαια αιτήματα του λαού».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας